Enkel blåbærkake

60 min

Dette er en utrolig saftig bærkake med melisglasur, som passer til de fleste anledninger. Blåbærkaken er enkel å lage og lett å lykkes med. I tillegg ser den veldig sommerlig ut med deilige blåbær. 

712 har lagret denne
Enkel blåbærkake
Foto: Lene Engelstad

Dette er en utrolig saftig bærkake med melisglasur, som passer til de fleste anledninger. Blåbærkaken er enkel å lage og lett å lykkes med. I tillegg ser den veldig sommerlig ut med deilige blåbær. 

712 har lagret denne
6
porsjoner
  • 160 g smør, romtemperert
  • 180 g sukker
  • 2 stykker egg, romtempererte
  • 225 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1.25 dl melk
  • 150 g blåbær

Melisglasur

  • 150 g melis
  • vann
Unngå at skjermen går i dvale
  • 160 g smør, romtemperert
  • 180 g sukker
  • 2 stykker egg, romtempererte
  • 225 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1.25 dl melk
  • 150 g blåbær

Melisglasur

  • 150 g melis
  • vann
Forvarm ovnen til 175 grader.
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg.
Tilsett hvetemel som er blandet med bakepulver og melk. Bland alt godt sammen, men ikke rør for mye.
Ha blåbærene i kakerøren.
Smør en brødform som rommer cirka 1.5 liter og hell i røren.
Stek i cirka 45 minutter på nederste rille. Bruk en tynn grillpinne eller lignende for å sjekke om kaken er ferdig. Det skal ikke sitte igjen røre på pinnen når du stikker den i kaken.
La kaken avkjøle på rist.
Bland sammen melis og litt vann til ønsket konsistens. Pass på at kaken er skikkelig avkjølt før du heller over melisglasur.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 175 grader.
Rør smør og sukker hvitt. Rør inn ett og ett egg.
Tilsett hvetemel som er blandet med bakepulver og melk. Bland alt godt sammen, men ikke rør for mye.
Ha blåbærene i kakerøren.
Smør en brødform som rommer cirka 1.5 liter og hell i røren.
Stek i cirka 45 minutter på nederste rille. Bruk en tynn grillpinne eller lignende for å sjekke om kaken er ferdig. Det skal ikke sitte igjen røre på pinnen når du stikker den i kaken.
La kaken avkjøle på rist.
Bland sammen melis og litt vann til ønsket konsistens. Pass på at kaken er skikkelig avkjølt før du heller over melisglasur.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?