Bananbrød - Banankake uten egg
1 h 30 min
Har du noen modne bananer liggende, er banankake perfekt å lage. Banankake er kjempeenkelt å bake og smaker utrolig saftig og godt. Dette er et bananbrød uten egg, men med masse sjokolade!
Bananbrødet passer til en brødform på 11 x 30 centimeter.
Lagret av 734 brukere
Har du noen modne bananer liggende, er banankake perfekt å lage. Banankake er kjempeenkelt å bake og smaker utrolig saftig og godt. Dette er et bananbrød uten egg, men med masse sjokolade!
Bananbrødet passer til en brødform på 11 x 30 centimeter.
Lagret av 734 brukere
Ingredienser
6
porsjoner
- 125 g smør
- 190 g sukker
- 40 g brunt sukker
- 5 stk banan
- 270 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 100 g mørk sjokolade
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 125 g smør
- 190 g sukker
- 40 g brunt sukker
- 5 stk banan
- 270 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 100 g mørk sjokolade
Forvarm ovnen til 175 grader.
Visp smør og sukker godt sammen - gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
Mos fire av fem bananer med en skje. Skjær den siste bananen i tynne skiver. Rør de moste bananene sammen med smør og sukkeret.
Bland siktet hvetemel med salt og bakepulver. Rør inn melet med resten. Tilsett hakket sjokolade til slutt og bland sammen uten å vispe for mye.
Hell røren over i en brødform kledd med bakepapir. Legg bananskivene på toppen.
Stek formen i cirka 1 time. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
La bananbrødet avkjøles ordentlig før du skjærer det i tykke skiver.

Bon appetit!
Forvarm ovnen til 175 grader.
Visp smør og sukker godt sammen - gjerne ved hjelp av en kjøkkenmaskin.
Mos fire av fem bananer med en skje. Skjær den siste bananen i tynne skiver. Rør de moste bananene sammen med smør og sukkeret.
Bland siktet hvetemel med salt og bakepulver. Rør inn melet med resten. Tilsett hakket sjokolade til slutt og bland sammen uten å vispe for mye.
Hell røren over i en brødform kledd med bakepapir. Legg bananskivene på toppen.
Stek formen i cirka 1 time. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
La bananbrødet avkjøles ordentlig før du skjærer det i tykke skiver.