Eplekake med vaniljekrem
1 h 30 min
10 varer
310
Vaniljekrem gir en myk og delikat smaksopplevelse med eplekake som alle kan like. Om ønsket kan kaken server med pisket creme fraiche for en litt syrligere vri. Smak til med melis og revet sitronskall. Utrolig godt!
Til denne oppskriften trenger du en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm.
Ingredienser
7
porsjoner
- 1 dl smør, smeltet
- 4 stk egg
- 3 dl sukker
- 6 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 2 dl matfløte
- 5 stk eple, store syrlige
- 1 dl sukker
- 1 ss kanel
- 5 dl vaniljekrem
- 40 g smør, kaldt
- perlesukker
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 dl smør, smeltet
- 4 stk egg
- 3 dl sukker
- 6 dl hvetemel
- 3 ts bakepulver
- 2 dl matfløte
- 5 stk eple, store syrlige
- 1 dl sukker
- 1 ss kanel
- 5 dl vaniljekrem
- 40 g smør, kaldt
- perlesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smeltet smør og matfløte.
Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir. Fordel vaniljekremen jevnt over røren. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver.
Bland epleskivene med sukker og kanel, legg skivene tett i tett over kaken. Skjær smøret i tyne skiver med en ostehøvel og legg det på toppen.
Dryss over perlesukker og stek kaken ved 170 grader i ca. 50 minutter.

Bon appetit!
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smeltet smør og matfløte.
Hell røren i en liten langpanne kledd med bakepapir. Fordel vaniljekremen jevnt over røren. Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver.
Bland epleskivene med sukker og kanel, legg skivene tett i tett over kaken. Skjær smøret i tyne skiver med en ostehøvel og legg det på toppen.
Dryss over perlesukker og stek kaken ved 170 grader i ca. 50 minutter.