Eplekake med vaniljekrem

2 timer

Eplekake med vaniljekrem er saftig og smaker godt hele året. Denne varianten via Kristine Ilstad fra Det søte liv har ekstra krydder som kanel og nellik. Revet sitronskall tilfører syrlighet.

Eplekaken er lett å lage og nydelig å servere til kaffekosen. Vaniljekrem gir en myk og delikat smaksopplevelse til eplekaken som alle kan like.

Oppskrift av Kristine Ilstad / Det søte liv.

349 har lagret denne
Et stykke eplekake med vaniljekrem
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Eplekake med vaniljekrem er saftig og smaker godt hele året. Denne varianten via Kristine Ilstad fra Det søte liv har ekstra krydder som kanel og nellik. Revet sitronskall tilfører syrlighet.

Eplekaken er lett å lage og nydelig å servere til kaffekosen. Vaniljekrem gir en myk og delikat smaksopplevelse til eplekaken som alle kan like.

Oppskrift av Kristine Ilstad / Det søte liv.

349 har lagret denne
1
stk
  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 2 dl matfløte
  • 3 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 100 g smør

Fyll

  • 4 dl vaniljekrem
  • 5 stk eple
  • 1 dl sukker
  • 1.5 ss kanel
  • 0.5 ts nellik

Pynt

  • 40 g smør, kaldt
  • 2 ss perlesukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk egg
  • 3 dl sukker
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 2 dl matfløte
  • 3 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 100 g smør

Fyll

  • 4 dl vaniljekrem
  • 5 stk eple
  • 1 dl sukker
  • 1.5 ss kanel
  • 0.5 ts nellik

Pynt

  • 40 g smør, kaldt
  • 2 ss perlesukker
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i revet sitronskall og matfløte. Sikt mel og bakepulver og bland sammen med smeltet smør.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg på vaniljekrem i klatter.
Skrell eplene og del opp i båter. Ha sukker og krydder i en bolle og ha i epleskivene. Vend godt på dem så de blir godt dekket. Legg så eplebitene i pent mønster oppå kaken. Dryss over eventuelt sukkerkrydder som måtte være til overs.
Høvle kaldt smør med ostehøvel og legg smørskivene oppå eplene. Dryss over perlesukker helt til slutt.
Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat. Serveres lunken med vaniljeis!
Stek kaken ved 180°C midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, cirka 60 – 70 minutter.
Stek kaken ved 180°C midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, cirka 60 – 70 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i revet sitronskall og matfløte. Sikt mel og bakepulver og bland sammen med smeltet smør.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg på vaniljekrem i klatter.
Skrell eplene og del opp i båter. Ha sukker og krydder i en bolle og ha i epleskivene. Vend godt på dem så de blir godt dekket. Legg så eplebitene i pent mønster oppå kaken. Dryss over eventuelt sukkerkrydder som måtte være til overs.
Høvle kaldt smør med ostehøvel og legg smørskivene oppå eplene. Dryss over perlesukker helt til slutt.
Avkjøl kaken i formen før den løftes over på kakefat. Serveres lunken med vaniljeis!
Stek kaken ved 180°C midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, cirka 60 – 70 minutter.
Stek kaken ved 180°C midt i ovnen til kaken er helt gjennomstekt, cirka 60 – 70 minutter.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?