Blåbærkake
1 h 30 min
Blåbærkake er en veldig saftig og god kake. Med denne oppskriften får du en blåbærkake som er 26 centimeter i diameter.
Lagret av 111 brukere
Blåbærkake er en veldig saftig og god kake. Med denne oppskriften får du en blåbærkake som er 26 centimeter i diameter.
Lagret av 111 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 230 g meierismør, romtemperert
- 300 g sukker
- 4 stykker egg, mellomstore
- 250 g hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ss sitronsaft
- 450 g blåbær
Til blåbærene
- 2 ss sukker
- 1 ss hvetemel
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 230 g meierismør, romtemperert
- 300 g sukker
- 4 stykker egg, mellomstore
- 250 g hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ss sitronsaft
- 450 g blåbær
Til blåbærene
- 2 ss sukker
- 1 ss hvetemel
Kle formen med bakepapir. Varm ovnen til 170 grader.
Visp smør og 300 gram sukker lyst og luftig. Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen mel, vaniljesukker, bakepulver og kanel. Bre røren jevnt utover i formen.
Bland blåbærene med 2 ss sukker, 1 ss mel og sitronsaft. Fordel bærene utover røra.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i cirka 1 time. Sjekk med en kakepinne at den er ferdig.
Avkjøles i formen.

Bon appetit!
Kle formen med bakepapir. Varm ovnen til 170 grader.
Visp smør og 300 gram sukker lyst og luftig. Visp inn ett og ett egg.
Sikt sammen mel, vaniljesukker, bakepulver og kanel. Bre røren jevnt utover i formen.
Bland blåbærene med 2 ss sukker, 1 ss mel og sitronsaft. Fordel bærene utover røra.
Stek kaken midt i ovnen ved 170 grader i cirka 1 time. Sjekk med en kakepinne at den er ferdig.
Avkjøles i formen.