Hvetekake med eplefyll
Hvetekake med eplefyll er en av mine favoritter, som passer spesielt godt til deg som er glad i gjærbakst. Dette er nemlig en nydelig, myk hvetekake, som fylles med hjemmelaget eplemos. Hvetekaken strøs med masse kanel, sukker og nøtter og deretter melis, og får deilig smak. Fløte og smør i gjærdeigen gjør kaken ekstra god og saftig.
Serveres lun og nystekt. Perfekt kake til mørke høstkvelder!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Hvetekake med eplefyll er en av mine favoritter, som passer spesielt godt til deg som er glad i gjærbakst. Dette er nemlig en nydelig, myk hvetekake, som fylles med hjemmelaget eplemos. Hvetekaken strøs med masse kanel, sukker og nøtter og deretter melis, og får deilig smak. Fløte og smør i gjærdeigen gjør kaken ekstra god og saftig.
Serveres lun og nystekt. Perfekt kake til mørke høstkvelder!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Gjærdeig
- 50 g gjær
- 1 dl vann, lunkent
- 125 g smør
- 450 g hvetemel
- 4 ss sukker
- 2 dl matfløte
Eplefyll
- 4 stykker eple
- 0.5 stk sitron, presset saft
- 0.5 dl sukker
Pensling
- 1 stk egg, kan sløyfes
Pynt
- 25 g mandler, skåldede
- 1 ts kanel
- 2 ts sukker
Før servering
- 2 ss melis
Slik gjør du:
Gjærdeig
- 50 g gjær
- 1 dl vann, lunkent
- 125 g smør
- 450 g hvetemel
- 4 ss sukker
- 2 dl matfløte
Eplefyll
- 4 stykker eple
- 0.5 stk sitron, presset saft
- 0.5 dl sukker
Pensling
- 1 stk egg, kan sløyfes
Pynt
- 25 g mandler, skåldede
- 1 ts kanel
- 2 ts sukker
Før servering
- 2 ss melis
