Tyttebærkake med havrebunn
Tyttebærkake med havrebunn består av en myk kakebunn laget av havregryn og veldig lite mel. Havrebunnen dekkes med rørte tyttebær og pisket krem. En herlig smakskombinasjon som du burde prøve!
Det er viktig for smaken på kaken at du bruker rørte tyttebær og ikke vanlig tyttebærsyltetøy. Rørte tyttebær finner du ferdiglaget i frysedisken i de fleste matbutikkene, og 280 g tilsvarer da 1 pakke. Du kan gjerne røre tyttebærene selv, men pass da på at du bruker nok sukker så kaken ikke blir besk.
Det går fint å bake havrebunnen et par dager i forveien, hvis du ønsker det. Kakebunnen oppbevares godt innpakket i plast så den ikke blir tørr, og den kan også fryses. Den ferdiglagde kaken bør serveres samme dag som den dekkes med krem, men kaken har godt av å stå og trekke et par timer før servering.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Tyttebærkake med havrebunn består av en myk kakebunn laget av havregryn og veldig lite mel. Havrebunnen dekkes med rørte tyttebær og pisket krem. En herlig smakskombinasjon som du burde prøve!
Det er viktig for smaken på kaken at du bruker rørte tyttebær og ikke vanlig tyttebærsyltetøy. Rørte tyttebær finner du ferdiglaget i frysedisken i de fleste matbutikkene, og 280 g tilsvarer da 1 pakke. Du kan gjerne røre tyttebærene selv, men pass da på at du bruker nok sukker så kaken ikke blir besk.
Det går fint å bake havrebunnen et par dager i forveien, hvis du ønsker det. Kakebunnen oppbevares godt innpakket i plast så den ikke blir tørr, og den kan også fryses. Den ferdiglagde kaken bør serveres samme dag som den dekkes med krem, men kaken har godt av å stå og trekke et par timer før servering.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Havrebunn
- 2 stykker egg
- 2 dl sukker
- 2 ss hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 4 dl havregryn, små, lettkokte
Fyll
- 280 g rørte tyttebær
Pynt
- 2.5 dl kremfløte
- 1 ss tyttebær
Slik gjør du:
Havrebunn
- 2 stykker egg
- 2 dl sukker
- 2 ss hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 4 dl havregryn, små, lettkokte
Fyll
- 280 g rørte tyttebær
Pynt
- 2.5 dl kremfløte
- 1 ss tyttebær

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto