Tyttebærkake med havrebunn

45 min

Tyttebærkake med havrebunn består av en myk kakebunn laget av havregryn og veldig lite mel. Havrebunnen dekkes med rørte tyttebær og pisket krem. En herlig smakskombinasjon som du burde prøve!

Det er viktig for smaken på kaken at du bruker rørte tyttebær og ikke vanlig tyttebærsyltetøy. Rørte tyttebær finner du ferdiglaget i frysedisken i de fleste matbutikkene, og 280 g tilsvarer da 1 pakke. Du kan gjerne røre tyttebærene selv, men pass da på at du bruker nok sukker så kaken ikke blir besk.

Det går fint å bake havrebunnen et par dager i forveien, hvis du ønsker det. Kakebunnen oppbevares godt innpakket i plast så den ikke blir tørr, og den kan også fryses. Den ferdiglagde kaken bør serveres samme dag som den dekkes med krem, men kaken har godt av å stå og trekke et par timer før servering.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

238 har lagret denne
Tyttebærkake med havrebunn
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Tyttebærkake med havrebunn består av en myk kakebunn laget av havregryn og veldig lite mel. Havrebunnen dekkes med rørte tyttebær og pisket krem. En herlig smakskombinasjon som du burde prøve!

Det er viktig for smaken på kaken at du bruker rørte tyttebær og ikke vanlig tyttebærsyltetøy. Rørte tyttebær finner du ferdiglaget i frysedisken i de fleste matbutikkene, og 280 g tilsvarer da 1 pakke. Du kan gjerne røre tyttebærene selv, men pass da på at du bruker nok sukker så kaken ikke blir besk.

Det går fint å bake havrebunnen et par dager i forveien, hvis du ønsker det. Kakebunnen oppbevares godt innpakket i plast så den ikke blir tørr, og den kan også fryses. Den ferdiglagde kaken bør serveres samme dag som den dekkes med krem, men kaken har godt av å stå og trekke et par timer før servering.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

238 har lagret denne

Ingredienser

8
porsjoner

Havrebunn

  • 2 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl havregryn, små, lettkokte

Fyll

  • 280 g rørte tyttebær

Pynt

  • 2.5 dl kremfløte
  • 1 ss tyttebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Havrebunn

  • 2 stykker egg
  • 2 dl sukker
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 4 dl havregryn, små, lettkokte

Fyll

  • 280 g rørte tyttebær

Pynt

  • 2.5 dl kremfløte
  • 1 ss tyttebær
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland mel, bakepulver og havregryn sammen og vend dette inn i eggedosisen.
Ha deigen i en liten, rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat. Fordel rørte tyttebær oppå kaken.
Pisk kremfløten til krem og ha på toppen. Pynt med noen friske tyttebær.
Pisk kremfløten til krem og ha på toppen. Pynt med noen friske tyttebær.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland mel, bakepulver og havregryn sammen og vend dette inn i eggedosisen.
Ha deigen i en liten, rund form (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 minutter. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat. Fordel rørte tyttebær oppå kaken.
Pisk kremfløten til krem og ha på toppen. Pynt med noen friske tyttebær.
Pisk kremfløten til krem og ha på toppen. Pynt med noen friske tyttebær.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?