Rabarbrakake med kokosmarengs

45 min
Lagret av 489 brukere
Rabarbrakake med kokosmarengs
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 489 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Kakebunn

  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 stk egg, stort
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 ts bakepulver
  • 250 g hvetemel
  • 75 g kokos
  • 1.25 dl melk

Rabarbrakompott

  • 300 g rabarbra
  • 150 g sukker

Kokosmarengs

  • 2 stykker eggehvite
  • 1 dl sukker
  • 4 dl kokos

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kakebunn

  • 200 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 stk egg, stort
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 ts bakepulver
  • 250 g hvetemel
  • 75 g kokos
  • 1.25 dl melk

Rabarbrakompott

  • 300 g rabarbra
  • 150 g sukker

Kokosmarengs

  • 2 stykker eggehvite
  • 1 dl sukker
  • 4 dl kokos
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget og eggeplommene til blandingen blir lys og luftig.
Sikt mel og bakepulver og bland deretter inn kokos.
Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken til du får en jevn og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter.
Nå kan du lage rabarbrakompott. Del renset rabarbra i biter og ha bitene i en kjele sammen med sukkeret. Det er ikke nødvendig å ha i vann for rabarbraen vil avgi væske når den varmes opp.
Kok opp blandingen under omrøring og la den småkoke i ca. 10 minutter. Avkjøl.
Til marengsen piskes eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend forsiktig i kokosen.
Når kaken har stekt i 20 minutter, tas den ut av ovnen.
Fordel rabarbrakompotten jevnt over kakebunnen. Bre deretter kokosmarengsen over kaken i et jevnt lag.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ca 10 minutter til. Kaken er ferdigstekt når marengsen har fått lett gyllen overflate.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ca 10 minutter til. Kaken er ferdigstekt når marengsen har fått lett gyllen overflate.
La kaken avkjøles litt i langpannen før den deles i passe store firkanter. Løft kakestykkene forsiktig ut av langpannen med en kakespade så ikke marengsen går i stykker.
La kaken avkjøles litt i langpannen før den deles i passe store firkanter. Løft kakestykkene forsiktig ut av langpannen med en kakespade så ikke marengsen går i stykker.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget og eggeplommene til blandingen blir lys og luftig.
Sikt mel og bakepulver og bland deretter inn kokos.
Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken til du får en jevn og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter.
Nå kan du lage rabarbrakompott. Del renset rabarbra i biter og ha bitene i en kjele sammen med sukkeret. Det er ikke nødvendig å ha i vann for rabarbraen vil avgi væske når den varmes opp.
Kok opp blandingen under omrøring og la den småkoke i ca. 10 minutter. Avkjøl.
Til marengsen piskes eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend forsiktig i kokosen.
Når kaken har stekt i 20 minutter, tas den ut av ovnen.
Fordel rabarbrakompotten jevnt over kakebunnen. Bre deretter kokosmarengsen over kaken i et jevnt lag.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ca 10 minutter til. Kaken er ferdigstekt når marengsen har fått lett gyllen overflate.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ca 10 minutter til. Kaken er ferdigstekt når marengsen har fått lett gyllen overflate.
La kaken avkjøles litt i langpannen før den deles i passe store firkanter. Løft kakestykkene forsiktig ut av langpannen med en kakespade så ikke marengsen går i stykker.
La kaken avkjøles litt i langpannen før den deles i passe store firkanter. Løft kakestykkene forsiktig ut av langpannen med en kakespade så ikke marengsen går i stykker.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?