Rabarbrakake med kokosmarengs er en myk, lys kake som dekkes med rabarbrakompott og et luftig lag kokosmarengs. En helt vidunderlig god smakskombinasjon!
Rabarbrakake med kokosmarengs er en myk, lys kake som dekkes med rabarbrakompott og et luftig lag kokosmarengs. En helt vidunderlig god smakskombinasjon!
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget og eggeplommene til blandingen blir lys og luftig.
Sikt mel og bakepulver og bland deretter inn kokos.
Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken til du får en jevn og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter.
Nå kan du lage rabarbrakompott. Del renset rabarbra i biter og ha bitene i en kjele sammen med sukkeret. Det er ikke nødvendig å ha i vann for rabarbraen vil avgi væske når den varmes opp.
Kok opp blandingen under omrøring og la den småkoke i ca. 10 minutter. Avkjøl.
Til marengsen piskes eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend forsiktig i kokosen.
Når kaken har stekt i 20 minutter, tas den ut av ovnen.
Fordel rabarbrakompotten jevnt over kakebunnen. Bre deretter kokosmarengsen over kaken i et jevnt lag.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ca 10 minutter til. Kaken er ferdigstekt når marengsen har fått lett gyllen overflate.
La kaken avkjøles litt i langpannen før den deles i passe store firkanter. Løft kakestykkene forsiktig ut av langpannen med en kakespade så ikke marengsen går i stykker.
Bon appetit!
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget og eggeplommene til blandingen blir lys og luftig.
Sikt mel og bakepulver og bland deretter inn kokos.
Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken til du får en jevn og klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter.
Nå kan du lage rabarbrakompott. Del renset rabarbra i biter og ha bitene i en kjele sammen med sukkeret. Det er ikke nødvendig å ha i vann for rabarbraen vil avgi væske når den varmes opp.
Kok opp blandingen under omrøring og la den småkoke i ca. 10 minutter. Avkjøl.
Til marengsen piskes eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til du får en tykk marengs. Vend forsiktig i kokosen.
Når kaken har stekt i 20 minutter, tas den ut av ovnen.
Fordel rabarbrakompotten jevnt over kakebunnen. Bre deretter kokosmarengsen over kaken i et jevnt lag.
Sett kaken tilbake i ovnen og stek den i ca 10 minutter til. Kaken er ferdigstekt når marengsen har fått lett gyllen overflate.
La kaken avkjøles litt i langpannen før den deles i passe store firkanter. Løft kakestykkene forsiktig ut av langpannen med en kakespade så ikke marengsen går i stykker.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto