Eplekake med havregryn
60 min
Denne eplekaken med mye eple, passelig med sukker, havregryn og grovt mel er en naturlig versjon av kaken vi alle kjenner til og er glad i. Bruk gjerne økologiske ingredienser om du har tilgang på det, og nyt med god samvittighet.
Oppskrift av Lise von Krogh, lisevonkrogh.wordpress.com
248 har lagret denne
Denne eplekaken med mye eple, passelig med sukker, havregryn og grovt mel er en naturlig versjon av kaken vi alle kjenner til og er glad i. Bruk gjerne økologiske ingredienser om du har tilgang på det, og nyt med god samvittighet.
Oppskrift av Lise von Krogh, lisevonkrogh.wordpress.com
248 har lagret denne
8
porsjoner
- 6 stk eple, økologiske eller nyplukkede
- 1 ss sukker
- 1 ss kanel
- 150 g smør
- 1 dl sukker
- 3 stk egg
- 2.5 dl hvetemel, eller speltmel, siktet
- 2.5 dl hvetemel, eller speltmel, sammalt
- 2.5 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 stk vaniljestang
- 2.25 dl lettmelk
Unngå at skjermen går i dvale
- 6 stk eple, økologiske eller nyplukkede
- 1 ss sukker
- 1 ss kanel
- 150 g smør
- 1 dl sukker
- 3 stk egg
- 2.5 dl hvetemel, eller speltmel, siktet
- 2.5 dl hvetemel, eller speltmel, sammalt
- 2.5 dl havregryn
- 1 ts bakepulver
- 1 stk vaniljestang
- 2.25 dl lettmelk
Rens eplene og del dem i båter. Ha dem i en brødpose og ha i kanel og sukker. Rist godt til eplebåtene er godt dekket av sukker og kanel.
Ha smør og sukker i en bolle. Pisk det hvit og rør inn ett egg om gangen. Bland sammen alt det tørre og ha det i bollen. Rør inn melken til slutt.
Smør en springform med smør og fordel eplekakedeigen i den. Deretter dytter du ned alle eplebåtene i deigen. Stek kaken på 175 grader i 45 minutter.
Spises som den er eller serveres med vaniljekesam eller pisket krem, avhengig av hvor sunn du egentlig har lyst å være.

Bon appetit!
Rens eplene og del dem i båter. Ha dem i en brødpose og ha i kanel og sukker. Rist godt til eplebåtene er godt dekket av sukker og kanel.
Ha smør og sukker i en bolle. Pisk det hvit og rør inn ett egg om gangen. Bland sammen alt det tørre og ha det i bollen. Rør inn melken til slutt.
Smør en springform med smør og fordel eplekakedeigen i den. Deretter dytter du ned alle eplebåtene i deigen. Stek kaken på 175 grader i 45 minutter.
Spises som den er eller serveres med vaniljekesam eller pisket krem, avhengig av hvor sunn du egentlig har lyst å være.
Finn flere oppskrifter: