Eplekake med havregryn

60 min

Denne eplekaken med mye eple, passelig med sukker, havregryn og grovt mel er en naturlig versjon av kaken vi alle kjenner til og er glad i. Bruk gjerne økologiske ingredienser om du har tilgang på det, og nyt med god samvittighet.

Oppskrift av Lise von Krogh, lisevonkrogh.wordpress.com

248 har lagret denne
Eplekake med havregryn og naturlige ingredienser

Denne eplekaken med mye eple, passelig med sukker, havregryn og grovt mel er en naturlig versjon av kaken vi alle kjenner til og er glad i. Bruk gjerne økologiske ingredienser om du har tilgang på det, og nyt med god samvittighet.

Oppskrift av Lise von Krogh, lisevonkrogh.wordpress.com

248 har lagret denne
8
porsjoner
  • 6 stk eple, økologiske eller nyplukkede
  • 1 ss sukker
  • 1 ss kanel
  • 150 g smør
  • 1 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl hvetemel, eller speltmel, siktet
  • 2.5 dl hvetemel, eller speltmel, sammalt
  • 2.5 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk vaniljestang
  • 2.25 dl lettmelk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk eple, økologiske eller nyplukkede
  • 1 ss sukker
  • 1 ss kanel
  • 150 g smør
  • 1 dl sukker
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl hvetemel, eller speltmel, siktet
  • 2.5 dl hvetemel, eller speltmel, sammalt
  • 2.5 dl havregryn
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk vaniljestang
  • 2.25 dl lettmelk
Rens eplene og del dem i båter. Ha dem i en brødpose og ha i kanel og sukker. Rist godt til eplebåtene er godt dekket av sukker og kanel.
Ha smør og sukker i en bolle. Pisk det hvit og rør inn ett egg om gangen. Bland sammen alt det tørre og ha det i bollen. Rør inn melken til slutt.
Smør en springform med smør og fordel eplekakedeigen i den. Deretter dytter du ned alle eplebåtene i deigen. Stek kaken på 175 grader i 45 minutter.
Spises som den er eller serveres med vaniljekesam eller pisket krem, avhengig av hvor sunn du egentlig har lyst å være.
woman cooking

Bon appetit!

Rens eplene og del dem i båter. Ha dem i en brødpose og ha i kanel og sukker. Rist godt til eplebåtene er godt dekket av sukker og kanel.
Ha smør og sukker i en bolle. Pisk det hvit og rør inn ett egg om gangen. Bland sammen alt det tørre og ha det i bollen. Rør inn melken til slutt.
Smør en springform med smør og fordel eplekakedeigen i den. Deretter dytter du ned alle eplebåtene i deigen. Stek kaken på 175 grader i 45 minutter.
Spises som den er eller serveres med vaniljekesam eller pisket krem, avhengig av hvor sunn du egentlig har lyst å være.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?