Banankake med ostekrem

45 min

Kombinasjonen banankake og ostrekrem passer kjempegodt sammen!

Når du lager banankake, er det alltid viktig å bruke godt modne bananer, slik at banansmaken virkelig kommer frem i kaken.

Bananbitene er fine å fryse, enten med eller uten ostekrem. Kakebiter med ostekrem på kan det være lurt å fryse på et brett først slik at ostekremen stivner før du stabler kakebitene oppå hverandre i fryseposer.

Kaken passer til liten langpanne.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

378 har lagret denne
Banankake med ostekrem
Foto: Kristine Ilstad

Kombinasjonen banankake og ostrekrem passer kjempegodt sammen!

Når du lager banankake, er det alltid viktig å bruke godt modne bananer, slik at banansmaken virkelig kommer frem i kaken.

Bananbitene er fine å fryse, enten med eller uten ostekrem. Kakebiter med ostekrem på kan det være lurt å fryse på et brett først slik at ostekremen stivner før du stabler kakebitene oppå hverandre i fryseposer.

Kaken passer til liten langpanne.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

378 har lagret denne
10
porsjoner
  • 50 g smør
  • 2 stk banan
  • 1 stk egg
  • 1.5 dl sukker
  • 2 ss melk
  • 2.5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver

Ostekrem

  • 125 g kremost
  • 50 g smør
  • 200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g smør
  • 2 stk banan
  • 1 stk egg
  • 1.5 dl sukker
  • 2 ss melk
  • 2.5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver

Ostekrem

  • 125 g kremost
  • 50 g smør
  • 200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
Smelt og avkjøl smøret.
Pisk sammen egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis.
Mos bananene (bruk gjerne stavmikser til det) og bland bananmosen i eggedosisen sammen med avkjølt smør og melk. Sikt i det tørre. Bland deigen godt sammen.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20x30 centimeter).
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen. Pass på at smøret er mykt og romtemperert slik at du ikke får smørklumper i glasuren.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen. Pass på at smøret er mykt og romtemperert slik at du ikke får smørklumper i glasuren.
Bre ostekremen over kaken og skjær kaken opp i små firkanter.
Bre ostekremen over kaken og skjær kaken opp i små firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt og avkjøl smøret.
Pisk sammen egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis.
Mos bananene (bruk gjerne stavmikser til det) og bland bananmosen i eggedosisen sammen med avkjølt smør og melk. Sikt i det tørre. Bland deigen godt sammen.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20x30 centimeter).
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca 20 minutter. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen. Pass på at smøret er mykt og romtemperert slik at du ikke får smørklumper i glasuren.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen. Pass på at smøret er mykt og romtemperert slik at du ikke får smørklumper i glasuren.
Bre ostekremen over kaken og skjær kaken opp i små firkanter.
Bre ostekremen over kaken og skjær kaken opp i små firkanter.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?