Til hovedinnhold

Eplekake med kanel

1 h 30 min

Klassisk eplekake med sukker og kanel er både enkel og rask å lage. Den lune og saftige kaken faller garantert i smak hos både små og store. Server den helst varm med lettpisket krem - eller vaniljeis. Husk at eplekaker også egner seg godt til å fryses ned, så her er det ingen grunn til å kaste restene.

Til oppskriften trenger du en kakeform som er 22-24 cm i diameter.

Eplekaken holder til ca. 8 porsjoner.

Lagret av 407 brukere
Eplekake med kanel

Klassisk eplekake med sukker og kanel er både enkel og rask å lage. Den lune og saftige kaken faller garantert i smak hos både små og store. Server den helst varm med lettpisket krem - eller vaniljeis. Husk at eplekaker også egner seg godt til å fryses ned, så her er det ingen grunn til å kaste restene.

Til oppskriften trenger du en kakeform som er 22-24 cm i diameter.

Eplekaken holder til ca. 8 porsjoner.

Lagret av 407 brukere

Ingredienser

7
porsjoner
  • 4 stk eple
  • 5 ss sukker
  • 2 ss kanel

Kakerøre

  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 4 stk egg
  • 170 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk eple
  • 5 ss sukker
  • 2 ss kanel

Kakerøre

  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 4 stk egg
  • 170 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, et av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett hvetemel og bakepulver og bland forsiktig inn i deigen. Hell røren i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.
Forvarm ovnen til 180 grader.
Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, et av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett hvetemel og bakepulver og bland forsiktig inn i deigen. Hell røren i en rund kakeform, 24 cm i diameter.
Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen i ca. 50 minutter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?