Eplekake med smuldretopp
Smuldrekake, eplekake med crumble eller smuldretopp - kjært barn har mange navn. Finnes det noe bedre enn hjemmebakt lun eplekake med en deilig klatt håndpisket krem? For ikke å snakke om den uimotståelige duften som brer seg i huset når kaken står i ovnen. Denne oppskriften gir deg en kake som er myk inni og knasende god på toppen.
Eplekaken er delt i tre momenter: En saftig bunn, epler i skiver og et sprøtt smuldrelokk med krydrede innslag av kanel, kardemomme og anisfrø.
Smuldrekake, eplekake med crumble eller smuldretopp - kjært barn har mange navn. Finnes det noe bedre enn hjemmebakt lun eplekake med en deilig klatt håndpisket krem? For ikke å snakke om den uimotståelige duften som brer seg i huset når kaken står i ovnen. Denne oppskriften gir deg en kake som er myk inni og knasende god på toppen.
Eplekaken er delt i tre momenter: En saftig bunn, epler i skiver og et sprøtt smuldrelokk med krydrede innslag av kanel, kardemomme og anisfrø.
Bunn
- 200 g smør, romtemperert
- 200 g sukker
- 3 stk egg
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 200 g hvetemel
- 40 g potetmel
- 2 ts bakepulver
Fyll
- 4 stykker eple, gjerne syrlige og norske
- 1 ss kanel
- 3 ss sukker
Smuldretopp
- 60 g smør
- 60 g hvetemel
- 60 g rørsukker
- 50 g mandler, hakkede, evt. andre nøtter
- 0.5 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts anisfrø, knuste (kan sløyfes)
Bunn
- 200 g smør, romtemperert
- 200 g sukker
- 3 stk egg
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 200 g hvetemel
- 40 g potetmel
- 2 ts bakepulver
Fyll
- 4 stykker eple, gjerne syrlige og norske
- 1 ss kanel
- 3 ss sukker
Smuldretopp
- 60 g smør
- 60 g hvetemel
- 60 g rørsukker
- 50 g mandler, hakkede, evt. andre nøtter
- 0.5 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 1 ts anisfrø, knuste (kan sløyfes)
