Eplekake med smuldretopp

60 min
870 har lagret denne
Smuldrekake med epler og crumble
870 har lagret denne
4
porsjoner

Bunn

  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 3 stk egg
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 200 g hvetemel
  • 40 g potetmel
  • 2 ts bakepulver

Fyll

  • 4 stykker eple, gjerne syrlige og norske
  • 1 ss kanel
  • 3 ss sukker

Smuldretopp

  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 60 g rørsukker
  • 50 g mandler, hakkede, evt. andre nøtter
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts anisfrø, knuste (kan sløyfes)
Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 3 stk egg
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 200 g hvetemel
  • 40 g potetmel
  • 2 ts bakepulver

Fyll

  • 4 stykker eple, gjerne syrlige og norske
  • 1 ss kanel
  • 3 ss sukker

Smuldretopp

  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 60 g rørsukker
  • 50 g mandler, hakkede, evt. andre nøtter
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts anisfrø, knuste (kan sløyfes)
Kle en paiform eller springform (24-26 cm i diameter) med bakepapir.
Rør smør, sukker og vanilje lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, rør godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og bland det tørre inn i røren. Hell deigen over i formen.
Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Vend skivene sammen med sukker og kanel og fordel epleskivene jevnt utover kakerøren.
Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Vend skivene sammen med sukker og kanel og fordel epleskivene jevnt utover kakerøren.
Bruk fingrene og gni sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen jevnt over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Server kaken lun med is, pisket krem eller pisket rømme smakt til med litt sukker, vanilje og revet sitronskall.
Server kaken lun med is, pisket krem eller pisket rømme smakt til med litt sukker, vanilje og revet sitronskall.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en paiform eller springform (24-26 cm i diameter) med bakepapir.
Rør smør, sukker og vanilje lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, rør godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og bland det tørre inn i røren. Hell deigen over i formen.
Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Vend skivene sammen med sukker og kanel og fordel epleskivene jevnt utover kakerøren.
Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Vend skivene sammen med sukker og kanel og fordel epleskivene jevnt utover kakerøren.
Bruk fingrene og gni sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen jevnt over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Server kaken lun med is, pisket krem eller pisket rømme smakt til med litt sukker, vanilje og revet sitronskall.
Server kaken lun med is, pisket krem eller pisket rømme smakt til med litt sukker, vanilje og revet sitronskall.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?