Til hovedinnhold

Saftig kake med skogsbær

45 min

Saftig kake med skogsbær kalles også for «rørsammenkake» fordi deigen bare skal røres raskt sammen. 

Oppå deigen legger man bær etter ønske. De kan enten være friske eller frosne, så dette er en kake man kan lage hele året. Den ferdige kaken blir myk og litt klebrig i midten. 

Kaken er spesielt nydelig servert sammen med is eller vaniljesaus.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 684 brukere
Saftig kake med skogsbær
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Saftig kake med skogsbær kalles også for «rørsammenkake» fordi deigen bare skal røres raskt sammen. 

Oppå deigen legger man bær etter ønske. De kan enten være friske eller frosne, så dette er en kake man kan lage hele året. Den ferdige kaken blir myk og litt klebrig i midten. 

Kaken er spesielt nydelig servert sammen med is eller vaniljesaus.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 684 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 stykker egg
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel

Pynt

  • 3 dl skogsbær
  • 2 ss sukker
  • 40 g mandelflak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 3 stykker egg
  • 3 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 3 dl hvetemel

Pynt

  • 3 dl skogsbær
  • 2 ss sukker
  • 40 g mandelflak
Smelt smøret og avkjøl det litt.
Visp egg og sukker lett sammen. Du skal ikke piske eggedosis. Rør inn det smeltede smøret og deretter de tørre ingrediensene.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Legg på bær, enten friske eller frosne. Frosne bær trenger ikke å tines først. Dryss over sukker og mandelflak.
Legg på bær, enten friske eller frosne. Frosne bær trenger ikke å tines først. Dryss over sukker og mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-45 minutter. Steketiden blir noe lenger dersom du har brukt frosne bær. Den ferdigstekte kaken skal være gyllen i fargen, stort sett gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.
La kaken avkjøles i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da bli fastere i konsistensen og lett å få ut av formen.
La kaken avkjøles i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da bli fastere i konsistensen og lett å få ut av formen.
Dra bakepapiret av fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og avkjøl det litt.
Visp egg og sukker lett sammen. Du skal ikke piske eggedosis. Rør inn det smeltede smøret og deretter de tørre ingrediensene.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Legg på bær, enten friske eller frosne. Frosne bær trenger ikke å tines først. Dryss over sukker og mandelflak.
Legg på bær, enten friske eller frosne. Frosne bær trenger ikke å tines først. Dryss over sukker og mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-45 minutter. Steketiden blir noe lenger dersom du har brukt frosne bær. Den ferdigstekte kaken skal være gyllen i fargen, stort sett gjennomstekt, men fortsatt litt bløt i midten.
La kaken avkjøles i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da bli fastere i konsistensen og lett å få ut av formen.
La kaken avkjøles i kjøleskapet før du tar den ut av formen. Den vil da bli fastere i konsistensen og lett å få ut av formen.
Dra bakepapiret av fra undersiden og sett kaken på et passende fat.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?