Til hovedinnhold

Mug cake - Saftig koppkake med marsipan og bær

30 min

Mug cake - Saftig koppkake med marsipan og bær er supersaftige kaker bakt i kopper eller tykke glass. Røren er utrolig enkel og laget med utgangspunkt i god marsipan som inneholder 50 prosent mandler. En marsipan med mye sukker og lite mandler vil ikke gi den samme gode smaken.

Lagret av 537 brukere
Mug cake - Saftig koppkake med marsipan og bær

Mug cake - Saftig koppkake med marsipan og bær er supersaftige kaker bakt i kopper eller tykke glass. Røren er utrolig enkel og laget med utgangspunkt i god marsipan som inneholder 50 prosent mandler. En marsipan med mye sukker og lite mandler vil ikke gi den samme gode smaken.

Lagret av 537 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g marsipan, råmarsipan med 50% mandler
  • 125 g smør, romtemperert
  • 3 ss hvetemel
  • 3 stykker egg
  • 2 dl rørte bær, eller syltetøy
  • 50 g pistasjnøtter, hakkede, eller mandler

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g marsipan, råmarsipan med 50% mandler
  • 125 g smør, romtemperert
  • 3 ss hvetemel
  • 3 stykker egg
  • 2 dl rørte bær, eller syltetøy
  • 50 g pistasjnøtter, hakkede, eller mandler
Rør marsipan og smør godt sammen til blandingen blir jevn og klumpfri. Rør inn mel og ett og ett egg.
Bruk fire ildfaste kopper eller glass. Fordel først halvparten av de rørte bærene eller syltetøyet i bunnen av formene, legg i kakerøre og fordel resten av bær eller syltetøy på toppen. Dryss til slutt over hakkede nøtter.
Stek kakene midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter, sjekk med en kakepinne. Det gjør ingenting om kaken er litt myk i midten. 
Stek kakene midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter, sjekk med en kakepinne. Det gjør ingenting om kaken er litt myk i midten. 
Serveres helst lun, og gjerne med en klatt creme fraiche på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Rør marsipan og smør godt sammen til blandingen blir jevn og klumpfri. Rør inn mel og ett og ett egg.
Bruk fire ildfaste kopper eller glass. Fordel først halvparten av de rørte bærene eller syltetøyet i bunnen av formene, legg i kakerøre og fordel resten av bær eller syltetøy på toppen. Dryss til slutt over hakkede nøtter.
Stek kakene midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter, sjekk med en kakepinne. Det gjør ingenting om kaken er litt myk i midten. 
Stek kakene midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter, sjekk med en kakepinne. Det gjør ingenting om kaken er litt myk i midten. 
Serveres helst lun, og gjerne med en klatt creme fraiche på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?