Mug cake - Saftig koppkake med marsipan og bær er supersaftige kaker bakt i kopper eller tykke glass. Røren er utrolig enkel og laget med utgangspunkt i god marsipan som inneholder 50 prosent mandler. En marsipan med mye sukker og lite mandler vil ikke gi den samme gode smaken.
Mug cake - Saftig koppkake med marsipan og bær er supersaftige kaker bakt i kopper eller tykke glass. Røren er utrolig enkel og laget med utgangspunkt i god marsipan som inneholder 50 prosent mandler. En marsipan med mye sukker og lite mandler vil ikke gi den samme gode smaken.
Rør marsipan og smør godt sammen til blandingen blir jevn og klumpfri. Rør inn mel og ett og ett egg.
Bruk fire ildfaste kopper eller glass. Fordel først halvparten av de rørte bærene eller syltetøyet i bunnen av formene, legg i kakerøre og fordel resten av bær eller syltetøy på toppen. Dryss til slutt over hakkede nøtter.
Stek kakene midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter, sjekk med en kakepinne. Det gjør ingenting om kaken er litt myk i midten.
Serveres helst lun, og gjerne med en klatt creme fraiche på toppen.
Bon appetit!
Rør marsipan og smør godt sammen til blandingen blir jevn og klumpfri. Rør inn mel og ett og ett egg.
Bruk fire ildfaste kopper eller glass. Fordel først halvparten av de rørte bærene eller syltetøyet i bunnen av formene, legg i kakerøre og fordel resten av bær eller syltetøy på toppen. Dryss til slutt over hakkede nøtter.
Stek kakene midt i ovnen ved 190 grader i ca. 25 minutter, sjekk med en kakepinne. Det gjør ingenting om kaken er litt myk i midten.
Serveres helst lun, og gjerne med en klatt creme fraiche på toppen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto