Sviskekake med portvin

60 min

Dette er kaken for de voksne! I denne sviskekaken får du en sprø bunn med deilige portvinsmarinerte svisker og krem.

Kilde: Stavanger Aftenblad

21 har lagret denne
Sviskekake med portvin
Foto: Jonas Haarr Friestad

Dette er kaken for de voksne! I denne sviskekaken får du en sprø bunn med deilige portvinsmarinerte svisker og krem.

Kilde: Stavanger Aftenblad

21 har lagret denne
8
porsjoner
  • 2 bokser svisker
  • 2 dl portvin
  • 1 dl sukker
  • 3 stykker eggehvite
  • 16 stykker ritzkjeks
  • 100 g valnøtter
  • 3 dl fløte
  • 1 ts sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 bokser svisker
  • 2 dl portvin
  • 1 dl sukker
  • 3 stykker eggehvite
  • 16 stykker ritzkjeks
  • 100 g valnøtter
  • 3 dl fløte
  • 1 ts sukker
Grovhakk sviskene fra den ene pakken og kok sammen med 1 dl portvin eller 1 dl vann og 2 ss sukker til væsken nesten er fordampet. Sett til side.
Hell 1 dl portvin over sviskene fra den andre pakken og la trekke natten over.
Lag bunnen ved å piske eggehviter og sukker stivt i maskin.
Tilsett grovknust kjeks og nøtter.
Fyll i en smurt springform, 24 cm i diameter.
Stek i forvarmet ovn på 170 grader i 25 minutter.
Avkjøl i formen.
Ha de grovhakkede sviskene over den avkjølte bunnen.
Pisk fløten med sukker og legg på til slutt.
Sett kaken kaldt til servering.
Anrett på tallerken sammen med noen portvinstrukne svisker, litt av den gode laken og gjerne litt syltet appelsinskall . Dryss med hakkede nøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Grovhakk sviskene fra den ene pakken og kok sammen med 1 dl portvin eller 1 dl vann og 2 ss sukker til væsken nesten er fordampet. Sett til side.
Hell 1 dl portvin over sviskene fra den andre pakken og la trekke natten over.
Lag bunnen ved å piske eggehviter og sukker stivt i maskin.
Tilsett grovknust kjeks og nøtter.
Fyll i en smurt springform, 24 cm i diameter.
Stek i forvarmet ovn på 170 grader i 25 minutter.
Avkjøl i formen.
Ha de grovhakkede sviskene over den avkjølte bunnen.
Pisk fløten med sukker og legg på til slutt.
Sett kaken kaldt til servering.
Anrett på tallerken sammen med noen portvinstrukne svisker, litt av den gode laken og gjerne litt syltet appelsinskall . Dryss med hakkede nøtter.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?