Sviskekake
60 min
En saftig kake med lang holdbarhet, som er kjekk kake å gi bort.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Bengt Wilson
13 har lagret denne
En saftig kake med lang holdbarhet, som er kjekk kake å gi bort.
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Bengt Wilson
13 har lagret denne
8
porsjoner
- 100 g svisker
- 0.5 dl konjakk
- 200 g meierismør
- 180 g sukker
- 3 egg
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 hasselnøtter
Unngå at skjermen går i dvale
- 100 g svisker
- 0.5 dl konjakk
- 200 g meierismør
- 180 g sukker
- 3 egg
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 100 hasselnøtter
Sett stekeovnen på 175 grader.
La sviskene trekke i konjakk, gjerne natten over.
Grovhakk hasselnøttene og klipp sviskene i biter.
Rør smør og sukker luftig, og bland inn ett egg av gangen.
Tilsett mel siktet blandet med bakepulver, hasselnøtter, og rør til slutt inn sviskene.
Hell røren i en godt smurt form og stek kaken.
Avkjøl på rist og pakk i folie eller tett plast.
Oppbevar på et kjølig sted.
Bruk en form på ca. 1 ½ l til en kake på 6 - 8 porsjoner.
Stek kaken i ca. 45 minutter.
Stek kaken i ca. 45 minutter.

Bon appetit!
Sett stekeovnen på 175 grader.
La sviskene trekke i konjakk, gjerne natten over.
Grovhakk hasselnøttene og klipp sviskene i biter.
Rør smør og sukker luftig, og bland inn ett egg av gangen.
Tilsett mel siktet blandet med bakepulver, hasselnøtter, og rør til slutt inn sviskene.
Hell røren i en godt smurt form og stek kaken.
Avkjøl på rist og pakk i folie eller tett plast.
Oppbevar på et kjølig sted.
Bruk en form på ca. 1 ½ l til en kake på 6 - 8 porsjoner.
Stek kaken i ca. 45 minutter.
Stek kaken i ca. 45 minutter.
Finn flere oppskrifter: