Sviskekake

60 min
13 har lagret denne
Sviskekake
13 har lagret denne
8
porsjoner
  • 100 g svisker
  • 0.5 dl konjakk
  • 200 g meierismør
  • 180 g sukker
  • 3 egg
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 hasselnøtter
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g svisker
  • 0.5 dl konjakk
  • 200 g meierismør
  • 180 g sukker
  • 3 egg
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 hasselnøtter
Sett stekeovnen på 175 grader.
La sviskene trekke i konjakk, gjerne natten over.
Grovhakk hasselnøttene og klipp sviskene i biter.
Rør smør og sukker luftig, og bland inn ett egg av gangen.
Tilsett mel siktet blandet med bakepulver, hasselnøtter, og rør til slutt inn sviskene.
Hell røren i en godt smurt form og stek kaken.
Avkjøl på rist og pakk i folie eller tett plast.
Oppbevar på et kjølig sted.
Bruk en form på ca. 1 ½ l til en kake på 6 - 8 porsjoner.
Stek kaken i ca. 45 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Sett stekeovnen på 175 grader.
La sviskene trekke i konjakk, gjerne natten over.
Grovhakk hasselnøttene og klipp sviskene i biter.
Rør smør og sukker luftig, og bland inn ett egg av gangen.
Tilsett mel siktet blandet med bakepulver, hasselnøtter, og rør til slutt inn sviskene.
Hell røren i en godt smurt form og stek kaken.
Avkjøl på rist og pakk i folie eller tett plast.
Oppbevar på et kjølig sted.
Bruk en form på ca. 1 ½ l til en kake på 6 - 8 porsjoner.
Stek kaken i ca. 45 minutter.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?