Himmelsk pærekake
60 min
Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges på kaken. Laken brukes til dynking etter steking for å få et saftig resultat.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Anders Martinsen
84 har lagret denne
Her har vi kokt pærene i en krydderblanding før de legges på kaken. Laken brukes til dynking etter steking for å få et saftig resultat.
Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Anders Martinsen
84 har lagret denne
8
porsjoner
- 4 pære
- 2 ss sukker
- 2 dl vann
- 1 kanelstang
- 2 stjerneanis
Kakerøre
- 175 g smør
- 3 egg
- 2.5 dl sukker
- 2.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme, malt
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 pære
- 2 ss sukker
- 2 dl vann
- 1 kanelstang
- 2 stjerneanis
Kakerøre
- 175 g smør
- 3 egg
- 2.5 dl sukker
- 2.5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme, malt
Skrell pærene og del dem i mindre biter.
Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre.
La pærene avkjøles i laken.
Kakerøre
Smelt smøret.
Visp sukker og egg til eggedosis.
Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme.
Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken.
Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
Server kaken med vispet krem eller is til.

Bon appetit!
Skrell pærene og del dem i mindre biter.
Ha pærebiter, sukker, vann og krydder i en kjele og kok pærene knapt møre.
La pærene avkjøles i laken.
Kakerøre
Smelt smøret.
Visp sukker og egg til eggedosis.
Tilsett det smeltede smøret i eggedosisen og sikt inn hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme.
Rør alt forsiktig sammen og hell røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
Hell laken fra pærebitene, ta vare på laken.
Legg pærebitene over kaken. Stek kaken ved 175°C i ca. 45 min.
Avkjøl kaken i formen. Drypp litt av laken over kaken mens den avkjøles.
Server kaken med vispet krem eller is til.
Finn flere oppskrifter: