Amerikansk eplekake

1 h
Lagret av 26 brukere
Amerikansk eplekake
Lagret av 26 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 150 g smør, smeltet og avkjølt
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 225 g sukker
  • 3 egg
  • mandelessens
  • 225 g eple
  • 100 g aprikos, tørket
  • 25 g mandler

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør, smeltet og avkjølt
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 225 g sukker
  • 3 egg
  • mandelessens
  • 225 g eple
  • 100 g aprikos, tørket
  • 25 g mandler
Varm ovnen til 160 grader.
Smør en liten springform, 20 cm i diameter. Legg evt. et bakepapir i bunnen.
Mål opp alle ingrediensene. Ha mel, bakepulver, sukker, egg, mandeldråper og smeltet smør i miksebolle. Samle dem i kjøkkenmaskinen og visp ett minutt.
Vend epleskiver og hakket aprikos i røren.
Ha røren i den smurte formen og glatt til overflaten. Dryss mandelflakene over.
Stek 1 - 1 1/2 time, til kaken er gyllen utenpå, fast å ta på og begynner å krympe litt i kantene.
Avkjøl på rist noen minutter før du fjerner formen.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 160 grader.
Smør en liten springform, 20 cm i diameter. Legg evt. et bakepapir i bunnen.
Mål opp alle ingrediensene. Ha mel, bakepulver, sukker, egg, mandeldråper og smeltet smør i miksebolle. Samle dem i kjøkkenmaskinen og visp ett minutt.
Vend epleskiver og hakket aprikos i røren.
Ha røren i den smurte formen og glatt til overflaten. Dryss mandelflakene over.
Stek 1 - 1 1/2 time, til kaken er gyllen utenpå, fast å ta på og begynner å krympe litt i kantene.
Avkjøl på rist noen minutter før du fjerner formen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?