Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 170 grader.
Smelt 100 g smør og avkjøl det noe. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør det smeltede smøret, matfløten og det siktede melet vekselvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen.
Del eplene i to og fjern kjernehuset. Hvis epleskallet er tykt bør eplene skrelles. Skjær eplene i tynnes skiver og bland skivene forsiktig med sukkeret.
Legg skivene tett i tett, taksteinvis, i et jevnt lag over kakerøren.
Fordel smørskivene på toppen og stek kaken i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Serveres med et melisdryss eller toppet med striper av melisglasur.
Bon appetit!
Kle langpannen med bakepapir og varm ovnen til 170 grader.
Smelt 100 g smør og avkjøl det noe. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver og krydder. Rør det smeltede smøret, matfløten og det siktede melet vekselvis inn i eggedosisen.
Hell røren over i formen.
Del eplene i to og fjern kjernehuset. Hvis epleskallet er tykt bør eplene skrelles. Skjær eplene i tynnes skiver og bland skivene forsiktig med sukkeret.
Legg skivene tett i tett, taksteinvis, i et jevnt lag over kakerøren.
Fordel smørskivene på toppen og stek kaken i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
Serveres med et melisdryss eller toppet med striper av melisglasur.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto