Saftig krydderkake med persimon og kremostglasur
Saftig krydderkake med persimon og kremostglasur er direkte uimotståelig. Den friske og syrlige kremost-glasuren på toppen løfter den til et helt nytt nivå, og den blir garantert en slager til kaffen.
Når du lager denne kaken, er det viktig at du bruker halvmodne og faste persimon. Hvis ikke blir kaken altfor fuktig, og du risikerer å ende opp med en halvstekt kake. Det er uansett vanskelig å raspe en helt moden persimon, og du ender fort opp med fruktsuppe på kjøkkenbenken. Bruker du halvmodne og faste persimon derimot, får du en helt fantastisk kake.
Bland gjerne inn en håndfull grovhakkede nøtter.
Saftig krydderkake med persimon og kremostglasur er direkte uimotståelig. Den friske og syrlige kremost-glasuren på toppen løfter den til et helt nytt nivå, og den blir garantert en slager til kaffen.
Når du lager denne kaken, er det viktig at du bruker halvmodne og faste persimon. Hvis ikke blir kaken altfor fuktig, og du risikerer å ende opp med en halvstekt kake. Det er uansett vanskelig å raspe en helt moden persimon, og du ender fort opp med fruktsuppe på kjøkkenbenken. Bruker du halvmodne og faste persimon derimot, får du en helt fantastisk kake.
Bland gjerne inn en håndfull grovhakkede nøtter.
Ingredienser
- 4 stykker egg
- 2.5 dl sukker
- 5 dl persimon, grovraspet
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 0.5 ts malt ingefær, kan sløyfes
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1.5 dl soyaolje
- nøtter, grovhakket
Glasur
- 250 g melis
- 125 g kremost naturell
- 75 g meierismør
- 1.5 ts vaniljesukker
- appelsin, en skvis frisk saft, kan sløyfes
Slik gjør du:
- 4 stykker egg
- 2.5 dl sukker
- 5 dl persimon, grovraspet
- 4 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 0.5 ts malt ingefær, kan sløyfes
- 1 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 1.5 dl soyaolje
- nøtter, grovhakket
Glasur
- 250 g melis
- 125 g kremost naturell
- 75 g meierismør
- 1.5 ts vaniljesukker
- appelsin, en skvis frisk saft, kan sløyfes
