Til hovedinnhold

Saftig krydderkake med persimon og kremostglasur

1 h 30 min

Saftig krydderkake med persimon og kremostglasur er direkte uimotståelig. Den friske og syrlige kremost-glasuren på toppen løfter den til et helt nytt nivå, og den blir garantert en slager til kaffen.

Når du lager denne kaken, er det viktig at du bruker halvmodne og faste persimon. Hvis ikke blir kaken altfor fuktig, og du risikerer å ende opp med en halvstekt kake. Det er uansett vanskelig å raspe en helt moden persimon, og du ender fort opp med fruktsuppe på kjøkkenbenken. Bruker du halvmodne og faste persimon derimot, får du en helt fantastisk kake.

Bland gjerne inn en håndfull grovhakkede nøtter.

Lagret av 298 brukere
Saftig krydderkake med persimon og kremostglasur

Saftig krydderkake med persimon og kremostglasur er direkte uimotståelig. Den friske og syrlige kremost-glasuren på toppen løfter den til et helt nytt nivå, og den blir garantert en slager til kaffen.

Når du lager denne kaken, er det viktig at du bruker halvmodne og faste persimon. Hvis ikke blir kaken altfor fuktig, og du risikerer å ende opp med en halvstekt kake. Det er uansett vanskelig å raspe en helt moden persimon, og du ender fort opp med fruktsuppe på kjøkkenbenken. Bruker du halvmodne og faste persimon derimot, får du en helt fantastisk kake.

Bland gjerne inn en håndfull grovhakkede nøtter.

Lagret av 298 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stykker egg
  • 2.5 dl sukker
  • 5 dl persimon, grovraspet
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær, kan sløyfes
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 dl soyaolje
  • nøtter, grovhakket

Glasur

  • 250 g melis
  • 125 g kremost naturell
  • 75 g meierismør
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • appelsin, en skvis frisk saft, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg
  • 2.5 dl sukker
  • 5 dl persimon, grovraspet
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 0.5 ts malt ingefær, kan sløyfes
  • 1 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1.5 dl soyaolje
  • nøtter, grovhakket

Glasur

  • 250 g melis
  • 125 g kremost naturell
  • 75 g meierismør
  • 1.5 ts vaniljesukker
  • appelsin, en skvis frisk saft, kan sløyfes
Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Grovriv persimon på et rivjern. Her er det viktig at du bruker faste og halvmodne frukter, hvis ikke blir kaken for fuktig.
Bland alle de øvrige ingrediensene i eggedosisen, og bland alt til en jevn røre.
Smør en rund springform med en diameter på cirka 26 centimeter, og hell røren i formen. Stek midt i ovnen på 175 grader i 50 minutter eller til kaken er gjennomstekt.
Ta kaken ut, og la den bli helt avkjølt i romtemperatur på en rist.
Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren til en helt jevn og fyldig glasur. Smak til med frisk appelsinsaft hvis du ønsker. Smør den på kaken når den er helt avkjølt. Nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Grovriv persimon på et rivjern. Her er det viktig at du bruker faste og halvmodne frukter, hvis ikke blir kaken for fuktig.
Bland alle de øvrige ingrediensene i eggedosisen, og bland alt til en jevn røre.
Smør en rund springform med en diameter på cirka 26 centimeter, og hell røren i formen. Stek midt i ovnen på 175 grader i 50 minutter eller til kaken er gjennomstekt.
Ta kaken ut, og la den bli helt avkjølt i romtemperatur på en rist.
Pisk sammen alle ingrediensene til glasuren til en helt jevn og fyldig glasur. Smak til med frisk appelsinsaft hvis du ønsker. Smør den på kaken når den er helt avkjølt. Nyt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?