Plommekake med mandler

45 min

Prøv plommekaken med mandler hvis du har plommer du vil bake med. Server den gjerne lun med en frisk rømmekrem laget av pisket rømme, litt vanilje og sukker.

Her trenger du en firkantet terteform (ca. 23x23 cm) eller en rund terteform (ca. 26 cm i diameter).

143 har lagret denne
Plommekake med mandler

Prøv plommekaken med mandler hvis du har plommer du vil bake med. Server den gjerne lun med en frisk rømmekrem laget av pisket rømme, litt vanilje og sukker.

Her trenger du en firkantet terteform (ca. 23x23 cm) eller en rund terteform (ca. 26 cm i diameter).

143 har lagret denne
8
porsjoner
  • 3 stykker sitron, revet skall og saften av
  • 200 g meierismør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 150 g mandler, finmalte
  • 80 g hvetemel
  • 12 stykker plommer, gode
  • 1.5 ts vaniljesukker, ekte, eller frøene fra 1/2 vaniljestang
  • rømme, evt. is eller pisket krem til servering

Til steking

  • 3 ss sukker
  • 3 ss smør
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker sitron, revet skall og saften av
  • 200 g meierismør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 150 g mandler, finmalte
  • 80 g hvetemel
  • 12 stykker plommer, gode
  • 1.5 ts vaniljesukker, ekte, eller frøene fra 1/2 vaniljestang
  • rømme, evt. is eller pisket krem til servering

Til steking

  • 3 ss sukker
  • 3 ss smør
Kle formen med bakepapir.
Kok sitronsaften inn til halv mengde. Pisk sammen smør og sukker. Visp inn egg, mandler og mel.
Tilsett sitronskall og saft og fyll røren over i terteformen.
Del plommene og fjern steinene. Smelt smør og sukker i en stor stekepanne og tilsett vanilje. Legg i plommene med kjøttsiden ned og stek plommene et par minutter til de begynner å bli myke.
Legg plommene over i fyllet med kjøttsiden opp. Ta vare på sausen som blir igjen i pannen, den kan du dryppe over den ferdigstekte terten.
Stek plommekaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Server kaken lun, gjerne med rømme pisket til myk krem sammen med litt vanilje og sukker.
woman cooking

Bon appetit!

Kle formen med bakepapir.
Kok sitronsaften inn til halv mengde. Pisk sammen smør og sukker. Visp inn egg, mandler og mel.
Tilsett sitronskall og saft og fyll røren over i terteformen.
Del plommene og fjern steinene. Smelt smør og sukker i en stor stekepanne og tilsett vanilje. Legg i plommene med kjøttsiden ned og stek plommene et par minutter til de begynner å bli myke.
Legg plommene over i fyllet med kjøttsiden opp. Ta vare på sausen som blir igjen i pannen, den kan du dryppe over den ferdigstekte terten.
Stek plommekaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Server kaken lun, gjerne med rømme pisket til myk krem sammen med litt vanilje og sukker.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?