Prøv plommekaken med mandler hvis du har plommer du vil bake med. Server den gjerne lun med en frisk rømmekrem laget av pisket rømme, litt vanilje og sukker.
Her trenger du en firkantet terteform (ca. 23x23 cm) eller en rund terteform (ca. 26 cm i diameter).
Prøv plommekaken med mandler hvis du har plommer du vil bake med. Server den gjerne lun med en frisk rømmekrem laget av pisket rømme, litt vanilje og sukker.
Her trenger du en firkantet terteform (ca. 23x23 cm) eller en rund terteform (ca. 26 cm i diameter).
1.5 ts vaniljesukker, ekte, eller frøene fra 1/2 vaniljestang
rømme, evt. is eller pisket krem til servering
Til steking
3 ss sukker
3 ss smør
Kle formen med bakepapir.
Kok sitronsaften inn til halv mengde. Pisk sammen smør og sukker. Visp inn egg, mandler og mel.
Tilsett sitronskall og saft og fyll røren over i terteformen.
Del plommene og fjern steinene. Smelt smør og sukker i en stor stekepanne og tilsett vanilje. Legg i plommene med kjøttsiden ned og stek plommene et par minutter til de begynner å bli myke.
Legg plommene over i fyllet med kjøttsiden opp. Ta vare på sausen som blir igjen i pannen, den kan du dryppe over den ferdigstekte terten.
Stek plommekaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Server kaken lun, gjerne med rømme pisket til myk krem sammen med litt vanilje og sukker.
Bon appetit!
Kle formen med bakepapir.
Kok sitronsaften inn til halv mengde. Pisk sammen smør og sukker. Visp inn egg, mandler og mel.
Tilsett sitronskall og saft og fyll røren over i terteformen.
Del plommene og fjern steinene. Smelt smør og sukker i en stor stekepanne og tilsett vanilje. Legg i plommene med kjøttsiden ned og stek plommene et par minutter til de begynner å bli myke.
Legg plommene over i fyllet med kjøttsiden opp. Ta vare på sausen som blir igjen i pannen, den kan du dryppe over den ferdigstekte terten.
Stek plommekaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Server kaken lun, gjerne med rømme pisket til myk krem sammen med litt vanilje og sukker.