Til hovedinnhold

Eplekake i langpanne med kanel

25 min

Inviter naboene, venner eller storfamilien på eplekake-kos! Denne lettvinte og knallgode eplekaken vil falle i smak hos både store og små. Ingenting varmer så godt som en velduftende eplekake med kanel og sukker på. 


Eplekake i liten langpanne bruker en form som måler ca. 25 x 36 cm. Kaken blir ikke så tykk, men er enkel å skjære i fine, firkantede stykker. Du kan gjerne fryse kakestykkene og servere senere.

Kaken holder seg saftig lenge og kan like gjerne serveres til formiddagskaffen som til dessert. Aller best smaker den lett lunet med is eller en liten kremdott til.

Lagret av 1936 brukere
Eplekake i langpanne med kanel

Inviter naboene, venner eller storfamilien på eplekake-kos! Denne lettvinte og knallgode eplekaken vil falle i smak hos både store og små. Ingenting varmer så godt som en velduftende eplekake med kanel og sukker på. 


Eplekake i liten langpanne bruker en form som måler ca. 25 x 36 cm. Kaken blir ikke så tykk, men er enkel å skjære i fine, firkantede stykker. Du kan gjerne fryse kakestykkene og servere senere.

Kaken holder seg saftig lenge og kan like gjerne serveres til formiddagskaffen som til dessert. Aller best smaker den lett lunet med is eller en liten kremdott til.

Lagret av 1936 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 180 g sukker
  • 180 g smør
  • 180 g hvetemel
  • 3 stykker egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl melk
  • 6 stykker eple, faste, kuttet i biter

Topping

  • kanel
  • sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 180 g sukker
  • 180 g smør
  • 180 g hvetemel
  • 3 stykker egg
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 dl melk
  • 6 stykker eple, faste, kuttet i biter

Topping

  • kanel
  • sukker
Rør smør og sukker lyst og luftig. Bruk helst romtemperert smør eller margarin. Rør inn ett og ett egg.
Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt.
Massen fordeles i en liten langpanne kledd med bakepapir, 25x 36 cm. Stikk eplebitene i kakedeigen.
Massen fordeles i en liten langpanne kledd med bakepapir, 25x 36 cm. Stikk eplebitene i kakedeigen.
Dryss på kanel og sukker på toppen og stek på ca. 180 grader i omtrent 30-40 minutter.
Dryss på kanel og sukker på toppen og stek på ca. 180 grader i omtrent 30-40 minutter.
Server kaken med vaniljeis eller pisket krem og nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Rør smør og sukker lyst og luftig. Bruk helst romtemperert smør eller margarin. Rør inn ett og ett egg.
Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt.
Massen fordeles i en liten langpanne kledd med bakepapir, 25x 36 cm. Stikk eplebitene i kakedeigen.
Massen fordeles i en liten langpanne kledd med bakepapir, 25x 36 cm. Stikk eplebitene i kakedeigen.
Dryss på kanel og sukker på toppen og stek på ca. 180 grader i omtrent 30-40 minutter.
Dryss på kanel og sukker på toppen og stek på ca. 180 grader i omtrent 30-40 minutter.
Server kaken med vaniljeis eller pisket krem og nyt!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?