Til hovedinnhold

Banankake

1 h 30 min
10 varer
1.7k
Banankake med mørk sjokolade
Julie Ilona Balas

Blir banene brune før du rekker å spise dem? Vårt beste tips til hva man kan gjøre med overmodne bananer er en supersaftig banankake med sjokolade.

I oppskriften er det brukt mørk sjokolade, men du kan bruke den sjokoladen du liker best.

Banankaken baker du i en brødform på omtrent 1 liter.

Modne bananer er kjempefine å bruke i forskjellige bakst eller sunne bananpannekaker!

Ingredienser

5
porsjoner
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 dl sukker, hvitt eller lysebrunt
  • 2 stk egg, romtempererte
  • 2 stk banan, modne
  • 4 dl hvetemel
  • 0.75 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 200 g mørk sjokolade, minst 70%

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 dl sukker, hvitt eller lysebrunt
  • 2 stk egg, romtempererte
  • 2 stk banan, modne
  • 4 dl hvetemel
  • 0.75 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 200 g mørk sjokolade, minst 70%
Start med å piske romtemperert smør og sukker til det blir luftig. Det kan være lurt å skrape ned smør som kryper oppover bollen underveis for å blande alt sammen. Pisk inn ett egg av gangen i smørkremen.
I en annen bolle blander du alt det tørre godt sammen. Bytt fra visp til blandekrok hvis du har det og vend inn den tørre blandingen i smørkremen.
Mos bananene med gaffel hvis du ønsker litt bananbiter i kaken, eller med stavmikser hvis du ønsker den helt jevn. Min erfaring er at kaken blir litt mer saftig med grovmost banan. Bland bananen og finhakket sjokolade i deigen med en slikkepott.
Stek kaken på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter. Vær obs på at kaken vil føles litt myk når den er varm, så den må avkjøles for at den skal sette seg. Denne banankaken holder seg i mange dager om du pakker den inn og oppbevarer den i kjøleskap.
Stek kaken på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter. Vær obs på at kaken vil føles litt myk når den er varm, så den må avkjøles for at den skal sette seg. Denne banankaken holder seg i mange dager om du pakker den inn og oppbevarer den i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å piske romtemperert smør og sukker til det blir luftig. Det kan være lurt å skrape ned smør som kryper oppover bollen underveis for å blande alt sammen. Pisk inn ett egg av gangen i smørkremen.
I en annen bolle blander du alt det tørre godt sammen. Bytt fra visp til blandekrok hvis du har det og vend inn den tørre blandingen i smørkremen.
Mos bananene med gaffel hvis du ønsker litt bananbiter i kaken, eller med stavmikser hvis du ønsker den helt jevn. Min erfaring er at kaken blir litt mer saftig med grovmost banan. Bland bananen og finhakket sjokolade i deigen med en slikkepott.
Stek kaken på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter. Vær obs på at kaken vil føles litt myk når den er varm, så den må avkjøles for at den skal sette seg. Denne banankaken holder seg i mange dager om du pakker den inn og oppbevarer den i kjøleskap.
Stek kaken på nederste rille på 180 grader i 50-60 minutter. Vær obs på at kaken vil føles litt myk når den er varm, så den må avkjøles for at den skal sette seg. Denne banankaken holder seg i mange dager om du pakker den inn og oppbevarer den i kjøleskap.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?