Siciliansk eplekake
En lekker siciliansk eplekake med rik og rund nøttesmak fra pinjekjerner, krydret smak av mørk sprit, lyse rosiner og kanel. Server eplekaken kald eller lun med is eller krem, og med et lite melisdryss!
Tips: Avkjøl 10 minutter i formen før du drar en skarp kniv rundt kanten og løfter kaken over på rist.
Oppskriften er hentet fra boken «Brava - Kaker, kjeks, desserter og drinker inspirert av Sicilia» av Marianne Pfeffer Gjengedal.
En lekker siciliansk eplekake med rik og rund nøttesmak fra pinjekjerner, krydret smak av mørk sprit, lyse rosiner og kanel. Server eplekaken kald eller lun med is eller krem, og med et lite melisdryss!
Tips: Avkjøl 10 minutter i formen før du drar en skarp kniv rundt kanten og løfter kaken over på rist.
Oppskriften er hentet fra boken «Brava - Kaker, kjeks, desserter og drinker inspirert av Sicilia» av Marianne Pfeffer Gjengedal.
- 50 g rosiner, eller sultaner, trukket i 2 ss grappa, rom eller brandy
- 40 g valnøtter
- 4 stk røde epler, faste og sure
- 0.5 stk økologisk sitron, finrevet skall og juice
- 3 stk egg, store
- 200 g sukker
- 1 ts vaniljesukker, eller vaniljepasta
- 150 g hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 120 g meierismør, smeltet
- 40 g pinjekjerner
- 1 ss demerarasukker, eller annet lyst brunt sukker
- 0.5 ts kanel
- 50 g rosiner, eller sultaner, trukket i 2 ss grappa, rom eller brandy
- 40 g valnøtter
- 4 stk røde epler, faste og sure
- 0.5 stk økologisk sitron, finrevet skall og juice
- 3 stk egg, store
- 200 g sukker
- 1 ts vaniljesukker, eller vaniljepasta
- 150 g hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 120 g meierismør, smeltet
- 40 g pinjekjerner
- 1 ss demerarasukker, eller annet lyst brunt sukker
- 0.5 ts kanel
