Saftig mandelkake med sitron og ricotta
Saftig mandelkake med sitron og ricotta kan virkelig anbefales!
Kaken inneholder ikke noe hvetemel, og ricotta erstatter en del av smøret, noe som gjør at den blir lett og utrolig saftig. Her brukes mandelmel i kakerøren, og du får da en lys og mild kake.
Mandelflak på toppen av kaken gir herlig krønsj, revet sitronskall en nydelig smak, og melisdryss et lekkert utseende på kaken!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Saftig mandelkake med sitron og ricotta kan virkelig anbefales!
Kaken inneholder ikke noe hvetemel, og ricotta erstatter en del av smøret, noe som gjør at den blir lett og utrolig saftig. Her brukes mandelmel i kakerøren, og du får da en lys og mild kake.
Mandelflak på toppen av kaken gir herlig krønsj, revet sitronskall en nydelig smak, og melisdryss et lekkert utseende på kaken!
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
- 120 g smør
- 270 g sukker
- 4 stykker egg
- 1 ts vaniljesukker
- 3 stykker sitron, revet skall
- 250 g ricotta
- 250 g mandelmel
- 75 g mandelflak
Pynt
- 2 ss melis
- 120 g smør
- 270 g sukker
- 4 stykker egg
- 1 ts vaniljesukker
- 3 stykker sitron, revet skall
- 250 g ricotta
- 250 g mandelmel
- 75 g mandelflak
Pynt
- 2 ss melis
