Saftig mandelkake med sitron og ricotta

2 timer

Saftig mandelkake med sitron og ricotta kan virkelig anbefales!

Kaken inneholder ikke noe hvetemel, og ricotta erstatter en del av smøret, noe som gjør at den blir lett og utrolig saftig. Her brukes mandelmel i kakerøren, og du får da en lys og mild kake.

Mandelflak på toppen av kaken gir herlig krønsj, revet sitronskall en nydelig smak, og melisdryss et lekkert utseende på kaken!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

850 har lagret denne
Saftig mandelkake med sitron og ricotta
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Saftig mandelkake med sitron og ricotta kan virkelig anbefales!

Kaken inneholder ikke noe hvetemel, og ricotta erstatter en del av smøret, noe som gjør at den blir lett og utrolig saftig. Her brukes mandelmel i kakerøren, og du får da en lys og mild kake.

Mandelflak på toppen av kaken gir herlig krønsj, revet sitronskall en nydelig smak, og melisdryss et lekkert utseende på kaken!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

850 har lagret denne
8
porsjoner
  • 120 g smør
  • 270 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 stykker sitron, revet skall
  • 250 g ricotta
  • 250 g mandelmel
  • 75 g mandelflak

Pynt

  • 2 ss melis
Unngå at skjermen går i dvale
  • 120 g smør
  • 270 g sukker
  • 4 stykker egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 stykker sitron, revet skall
  • 250 g ricotta
  • 250 g mandelmel
  • 75 g mandelflak

Pynt

  • 2 ss melis
Pisk mykt smør sammen med 150 g av sukkeret til en skikkelig luftig smørkrem.
Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk godt.
Bland inn vaniljesukker og revet sitronskall. Rør deretter inn ricotta og mandelmel.
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resterende 120 g sukker, og pisk videre til en tykk, blank marengs. Vend marengsen inn i deigen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) som er smurt og kledd med bakepapir. Det skal også være bakepapir oppover kantene av formen. Jevn til overflaten og dryss over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 160 grader i 50-60 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Sett kaken på et kakefat og sikt over melis.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør sammen med 150 g av sukkeret til en skikkelig luftig smørkrem.
Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk godt.
Bland inn vaniljesukker og revet sitronskall. Rør deretter inn ricotta og mandelmel.
Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resterende 120 g sukker, og pisk videre til en tykk, blank marengs. Vend marengsen inn i deigen.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) som er smurt og kledd med bakepapir. Det skal også være bakepapir oppover kantene av formen. Jevn til overflaten og dryss over mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 160 grader i 50-60 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Sett kaken på et kakefat og sikt over melis.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?