2 ss earl grey , teblader, eller vanlig sort te i løse blader eller fra tepose
2 dl sukker
2 stykker egg
120 g gresk yoghurt
115 g smør
Ricottablanding
180 g ricotta
1 stk appelsin, revet skall. Gjerne økologisk
1 stk sitron, revet skall. Gjerne økologisk
2 ss melis
1 - 2 ss sitronsaft
Crumble
60 g mel
60 g sukker
45 g smør
0.5 ts havsalt
Varm ovnen til 175°C.
Smør en liten brødform (21cm x 10cm) med smør og kle bunnen med bakepapir.
Klyp sammen ingrediensene til crumble til de er akkurat blandet. Pass på å ikke kna den for lenge!
Smelt smøret og la kjøle litt ned.
Rør sammen ricotta, melis, appelsinskall og sitronskall. Smak til med sitronjuice.
Visp sammen egg og sukker for hånd til blandingen starter å skumme litt (ca 1 minutt)
Rør inn gresk yoghurt.
Knus tebladene litt i en morter eller med fingrene. Vend inn i røren.
Bland sammen mel, bakepulver og natron.
Sikt halvparten av melet inn i deigen, rør inn smøret og avslutt med å vende inn resten av melet.
Ha halvparten av røren i formen. Legg halvparten av ricottablandingen i en stripe sentrert i formen. Ha på litt mer kakerøre, deretter resten av ricottaen og avslutt med resten av kakerøren. Topp med crumble.
Bak i midten av ovnen ca. 50 minutter.
Bon appetit!
Varm ovnen til 175°C.
Smør en liten brødform (21cm x 10cm) med smør og kle bunnen med bakepapir.
Klyp sammen ingrediensene til crumble til de er akkurat blandet. Pass på å ikke kna den for lenge!
Smelt smøret og la kjøle litt ned.
Rør sammen ricotta, melis, appelsinskall og sitronskall. Smak til med sitronjuice.
Visp sammen egg og sukker for hånd til blandingen starter å skumme litt (ca 1 minutt)
Rør inn gresk yoghurt.
Knus tebladene litt i en morter eller med fingrene. Vend inn i røren.
Bland sammen mel, bakepulver og natron.
Sikt halvparten av melet inn i deigen, rør inn smøret og avslutt med å vende inn resten av melet.
Ha halvparten av røren i formen. Legg halvparten av ricottablandingen i en stripe sentrert i formen. Ha på litt mer kakerøre, deretter resten av ricottaen og avslutt med resten av kakerøren. Topp med crumble.