En frisk og enkel sitronkake med bringebær som pyntes med rosa melisglasur, lyser opp dagen. Ekstra lekker blir den om du pynter med hakkede pistasjnøtter og frysetørkede bringebær.
En frisk og enkel sitronkake med bringebær som pyntes med rosa melisglasur, lyser opp dagen. Ekstra lekker blir den om du pynter med hakkede pistasjnøtter og frysetørkede bringebær.
0.5 stk vaniljestang, eller 1 teskje ekte vaniljesukker
3 stk egg, store
200 g mel
2 ts bakepulver
1 stk sitron, revet skall og saft
2 dl bringebær, frosne eller ferske
Glasur og pynt
melis
konditorfarge
bringebær, knuste/tørkede
pistasjnøtter, hakkede
Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir i bunnen og smør sidene med olje eller smør.
Visp smør, sukker og frøene fra vaniljestangen lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene i bollen noen ganger underveis i slik at alt blir godt blandet.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det tørre inn i røren. Bland inn revet sitronskall, sitronsaft og vend raskt inn bringebærene helt til slutt.
Fyll røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne.
Avkjøl kaken først i formen og videre på rist.
Lag en enkel melisglasurav melis og vann. Farg den rosa eller gul med konditorfarge om ønskelig. Topp kaken med melisglasur og pynt for eksempel med knuste tørkede bringebær og hakkede pistasjnøtter.
Bon appetit!
Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir i bunnen og smør sidene med olje eller smør.
Visp smør, sukker og frøene fra vaniljestangen lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene i bollen noen ganger underveis i slik at alt blir godt blandet.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det tørre inn i røren. Bland inn revet sitronskall, sitronsaft og vend raskt inn bringebærene helt til slutt.
Fyll røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne.
Avkjøl kaken først i formen og videre på rist.
Lag en enkel melisglasurav melis og vann. Farg den rosa eller gul med konditorfarge om ønskelig. Topp kaken med melisglasur og pynt for eksempel med knuste tørkede bringebær og hakkede pistasjnøtter.