Sitronkake med bringebær

1 h 30 min
Lagret av 522 brukere
Sitronkake med bringebær toppet med rosa glasur, hakkede pistasjnøtter og frysetørkede bringer
Lagret av 522 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang, eller 1 teskje ekte vaniljesukker
  • 3 stk egg, store
  • 200 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk sitron, revet skall og saft
  • 2 dl bringebær, frosne eller ferske

Glasur og pynt

  • melis
  • konditorfarge
  • bringebær, knuste/tørkede
  • pistasjnøtter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang, eller 1 teskje ekte vaniljesukker
  • 3 stk egg, store
  • 200 g mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk sitron, revet skall og saft
  • 2 dl bringebær, frosne eller ferske

Glasur og pynt

  • melis
  • konditorfarge
  • bringebær, knuste/tørkede
  • pistasjnøtter, hakkede
Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir i bunnen og smør sidene med olje eller smør.
Visp smør, sukker og frøene fra vaniljestangen lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene i bollen noen ganger underveis i slik at alt blir godt blandet.
Visp smør, sukker og frøene fra vaniljestangen lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene i bollen noen ganger underveis i slik at alt blir godt blandet.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det tørre inn i røren. Bland inn revet sitronskall, sitronsaft og vend raskt inn bringebærene helt til slutt.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det tørre inn i røren. Bland inn revet sitronskall, sitronsaft og vend raskt inn bringebærene helt til slutt.
Fyll røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne.
Fyll røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne.
Avkjøl kaken først i formen og videre på rist.
Avkjøl kaken først i formen og videre på rist.
Lag en enkel melisglasur av melis og vann. Farg den rosa eller gul med konditorfarge om ønskelig. Topp kaken med melisglasur og pynt for eksempel med knuste tørkede bringebær og hakkede pistasjnøtter.
Lag en enkel melisglasur av melis og vann. Farg den rosa eller gul med konditorfarge om ønskelig. Topp kaken med melisglasur og pynt for eksempel med knuste tørkede bringebær og hakkede pistasjnøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir i bunnen og smør sidene med olje eller smør.
Visp smør, sukker og frøene fra vaniljestangen lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene i bollen noen ganger underveis i slik at alt blir godt blandet.
Visp smør, sukker og frøene fra vaniljestangen lyst og luftig. Visp inn eggene, ett om gangen. Visp godt mellom hvert egg du tilsetter. Stopp maskinen og skrap ned langs med sidene i bollen noen ganger underveis i slik at alt blir godt blandet.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det tørre inn i røren. Bland inn revet sitronskall, sitronsaft og vend raskt inn bringebærene helt til slutt.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det tørre inn i røren. Bland inn revet sitronskall, sitronsaft og vend raskt inn bringebærene helt til slutt.
Fyll røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne.
Fyll røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter, sjekk med en kakepinne.
Avkjøl kaken først i formen og videre på rist.
Avkjøl kaken først i formen og videre på rist.
Lag en enkel melisglasur av melis og vann. Farg den rosa eller gul med konditorfarge om ønskelig. Topp kaken med melisglasur og pynt for eksempel med knuste tørkede bringebær og hakkede pistasjnøtter.
Lag en enkel melisglasur av melis og vann. Farg den rosa eller gul med konditorfarge om ønskelig. Topp kaken med melisglasur og pynt for eksempel med knuste tørkede bringebær og hakkede pistasjnøtter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?