Smør formen godt med olje eller smør. Her er det brukt en savarinform, men en vanlig brødform kan også brukes. Kle den da med bakepapir i bunnen og smør sidene.
Varm ovnen til 170 grader.
Visp smør og sukker lyst og kremet. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Visp inn ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg du tilsetter.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland det tørre inn i røren vekselsvis med melken og rør til slutt inn oljen.
Bland halvparten av røren med kakao og farg den dyp rød med konditorfarge. Rør til slutt inn eddiken.
Hel de to rørene vekselsvis i formen. Bruke en kniv og dra den et par ganger gjennom røren for å lage et mønster.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 50-60 min. Sjekk underveis med en kakepinne. Det er bedre at kaken er litt myk i midten enn at den stekes for mye.
La kaken få avkjøles 10-15 minutter i formen før du forsiktig vender den over på en rist for videre avkjøling.
Rør sammen kremost, melis og sitronsaft til en glatt og tykk glasur. Juster melismengden hvis nødvendig. Bre glasuren over kaken før servering.
Bon appetit!
Smør formen godt med olje eller smør. Her er det brukt en savarinform, men en vanlig brødform kan også brukes. Kle den da med bakepapir i bunnen og smør sidene.
Varm ovnen til 170 grader.
Visp smør og sukker lyst og kremet. Stopp maskinen og skrap ned langs med kantene et par ganger underveis.
Visp inn ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg du tilsetter.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland det tørre inn i røren vekselsvis med melken og rør til slutt inn oljen.
Bland halvparten av røren med kakao og farg den dyp rød med konditorfarge. Rør til slutt inn eddiken.
Hel de to rørene vekselsvis i formen. Bruke en kniv og dra den et par ganger gjennom røren for å lage et mønster.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 50-60 min. Sjekk underveis med en kakepinne. Det er bedre at kaken er litt myk i midten enn at den stekes for mye.
La kaken få avkjøles 10-15 minutter i formen før du forsiktig vender den over på en rist for videre avkjøling.
Rør sammen kremost, melis og sitronsaft til en glatt og tykk glasur. Juster melismengden hvis nødvendig. Bre glasuren over kaken før servering.