Til hovedinnhold

Det søte livs sitronkake med valmuefrø

2 h

Sitronkake med valmuefrø og sitronglasur en berømt, engelsk kake! Selv kaller engelskmennene dette for en «Lemon poppy seed cake».

Denne varianten av kakene blir ekstra god og saftig fordi den dynkes med sitronsirup før den glaseres med sitronglasur. Nydelig!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 418 brukere
Sitronkake i rund form med valmuefrø og sitroglasur
Foto: Kristine Ilstad

Sitronkake med valmuefrø og sitronglasur en berømt, engelsk kake! Selv kaller engelskmennene dette for en «Lemon poppy seed cake».

Denne varianten av kakene blir ekstra god og saftig fordi den dynkes med sitronsirup før den glaseres med sitronglasur. Nydelig!

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 418 brukere

Ingredienser

1
porsjoner

Sitronkake

  • 200 g smør
  • 4.5 dl sukker
  • 4 stk egg
  • 1 ss sitronskall
  • 1 dl sitronsaft
  • 7 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 dl valmuefrø
  • 1 dl melk

Sitronsirup

  • 1 dl sitronsaft, nypresset
  • 2 dl sukker

Sitronglasur

  • 5 dl melis
  • 1 stk sitron, kun saften
  • vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Sitronkake

  • 200 g smør
  • 4.5 dl sukker
  • 4 stk egg
  • 1 ss sitronskall
  • 1 dl sitronsaft
  • 7 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 dl valmuefrø
  • 1 dl melk

Sitronsirup

  • 1 dl sitronsaft, nypresset
  • 2 dl sukker

Sitronglasur

  • 5 dl melis
  • 1 stk sitron, kun saften
  • vann
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør inn revet sitronskall og sitronsaft.
Bland hvetemelet med bakepulver og valmuefrø. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken.
Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform, som rommer 2 liter. Jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 165 °C i 60 - 75 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
Lag imens sitronsirupen: Ha presset sitronsaft og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret har løst seg opp.
Prikk den stekte kaken med en tannpirker eller kakenål. Hell sirupen over den varme kaken straks etter at den er tatt ut av ovnen. La kaken stå i formen i 10 minutter og la sirupen trekke godt inn i kaken. Hvelv kaken så ut av formen og la den bli helt avkjølt.
Bland sammen melis og sitronsaft til en tykk melisglasur. Juster tykkelsen på glasuren med litt vann, til glasuren får passe konsistens.
Sett kaken på et kakefat og fordel over glasuren. La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør inn revet sitronskall og sitronsaft.
Bland hvetemelet med bakepulver og valmuefrø. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken.
Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform, som rommer 2 liter. Jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 165 °C i 60 - 75 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
Lag imens sitronsirupen: Ha presset sitronsaft og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret har løst seg opp.
Prikk den stekte kaken med en tannpirker eller kakenål. Hell sirupen over den varme kaken straks etter at den er tatt ut av ovnen. La kaken stå i formen i 10 minutter og la sirupen trekke godt inn i kaken. Hvelv kaken så ut av formen og la den bli helt avkjølt.
Bland sammen melis og sitronsaft til en tykk melisglasur. Juster tykkelsen på glasuren med litt vann, til glasuren får passe konsistens.
Sett kaken på et kakefat og fordel over glasuren. La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?