Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør inn revet sitronskall og sitronsaft.
Bland hvetemelet med bakepulver og valmuefrø. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken.
Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform, som rommer 2 liter. Jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 165 °C i 60 - 75 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
Lag imens sitronsirupen: Ha presset sitronsaft og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret har løst seg opp.
Prikk den stekte kaken med en tannpirker eller kakenål. Hell sirupen over den varme kaken straks etter at den er tatt ut av ovnen. La kaken stå i formen i 10 minutter og la sirupen trekke godt inn i kaken. Hvelv kaken så ut av formen og la den bli helt avkjølt.
Bland sammen melis og sitronsaft til en tykk melisglasur. Juster tykkelsen på glasuren med litt vann, til glasuren får passe konsistens.
Sett kaken på et kakefat og fordel over glasuren. La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Bon appetit!
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør inn revet sitronskall og sitronsaft.
Bland hvetemelet med bakepulver og valmuefrø. Vend det tørre inn i smørkremen vekselsvis med melken.
Ha deigen i en godt smurt og strødd formkakeform, som rommer 2 liter. Jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 165 °C i 60 - 75 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
Lag imens sitronsirupen: Ha presset sitronsaft og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret har løst seg opp.
Prikk den stekte kaken med en tannpirker eller kakenål. Hell sirupen over den varme kaken straks etter at den er tatt ut av ovnen. La kaken stå i formen i 10 minutter og la sirupen trekke godt inn i kaken. Hvelv kaken så ut av formen og la den bli helt avkjølt.
Bland sammen melis og sitronsaft til en tykk melisglasur. Juster tykkelsen på glasuren med litt vann, til glasuren får passe konsistens.
Sett kaken på et kakefat og fordel over glasuren. La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto