Bringebær- og pistasjkake med hvit glasur er en søt og nydelig kake! Selve kakebunnen er en type mazarinkake som lages med ekte marsipan i deigen. Røde bringebær og grønne pistasjnøtter gir lekker farge til den kritthvite glasuren.
Bringebær- og pistasjkake med hvit glasur er en søt og nydelig kake! Selve kakebunnen er en type mazarinkake som lages med ekte marsipan i deigen. Røde bringebær og grønne pistasjnøtter gir lekker farge til den kritthvite glasuren.
Ha marsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse.
Ha massen i en bakebolle og vend inn hvetemelet.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del bringebærene i to og stikk dem ned i deigen.
Skåld pistasjnøttene ved å ha dem noen minutter i varmt vann. Gni av det ytterste skallet slik at grønnfargen på nøttene kommer bedre frem. Spar noen pistasjnøtter til pynt og strø resten over deigen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i 45 - 60 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt.
Dekk til kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden for å unngå at den blir for mørk på toppen.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen og hvelv den over på et fat. Dra av bakepapiret.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og sitronsaft og pisk videre til en tykk, blank og fin glasur. Bre glasuren over kaken i et tykt lag.
Pynt med bringebær og pistasjnøtter. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.
Bon appetit!
Ha marsipan, sukker, mykt smør og eggene i en food processor. Kjør på full hastighet helt til du får en glatt og klumpfri masse.
Ha massen i en bakebolle og vend inn hvetemelet.
Hell deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del bringebærene i to og stikk dem ned i deigen.
Skåld pistasjnøttene ved å ha dem noen minutter i varmt vann. Gni av det ytterste skallet slik at grønnfargen på nøttene kommer bedre frem. Spar noen pistasjnøtter til pynt og strø resten over deigen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 170°C i 45 - 60 minutter. Sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt.
Dekk til kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden for å unngå at den blir for mørk på toppen.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen og hvelv den over på et fat. Dra av bakepapiret.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett melis og sitronsaft og pisk videre til en tykk, blank og fin glasur. Bre glasuren over kaken i et tykt lag.
Pynt med bringebær og pistasjnøtter. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.