Til hovedinnhold

Pepperkakekake

2 h

En pepperkake må ikke nødvendigvis være flat og sprø, den kan også være høy, myk og saftig. Toppet med melisglasur, granateplekjerner og noen grønne innslag, blir pepperkakekaken raskt midtpunktet på kakefatet. Hvis du dropper melisen kan du servere pepperkakekaken i tynne skiver med blåmuggost og kanskje noen portvinskokte rosiner. Nydelig kosemat som passer perfekt til gløggen!

Lagret av 243 brukere
Myk og saftig pepperkakekake med melisglasur

En pepperkake må ikke nødvendigvis være flat og sprø, den kan også være høy, myk og saftig. Toppet med melisglasur, granateplekjerner og noen grønne innslag, blir pepperkakekaken raskt midtpunktet på kakefatet. Hvis du dropper melisen kan du servere pepperkakekaken i tynne skiver med blåmuggost og kanskje noen portvinskokte rosiner. Nydelig kosemat som passer perfekt til gløggen!

Lagret av 243 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Pepperkakekake

  • 3 stykker egg, mellomstore
  • 150 g sukker
  • 175 g brunt sukker
  • 200 g smør, smeltet og avkjølt
  • 0.5 dl mørk sirup
  • 1.5 dl rømme, eller fløte eller kefir eller melk
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts malt nellik
  • 0.25 ts pepper, malt

Til å smøre formen

  • meierismør

Til pynt

  • melisglasur
  • granateplekjerner, rips eller tyttebær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Pepperkakekake

  • 3 stykker egg, mellomstore
  • 150 g sukker
  • 175 g brunt sukker
  • 200 g smør, smeltet og avkjølt
  • 0.5 dl mørk sirup
  • 1.5 dl rømme, eller fløte eller kefir eller melk
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts malt nellik
  • 0.25 ts pepper, malt

Til å smøre formen

  • meierismør

Til pynt

  • melisglasur
  • granateplekjerner, rips eller tyttebær
Varm ovnen til 175 grader. Bruk en randform som rommer 2 l og smør formen godt med smør. Vær nøye med smøringen.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Rør sirupen sammen med smøret. Sikt sammen alt det tørre. Rør smør og rømme inn i eggedosisen og vend inn det tørre - eller rør alt raskt sammen uten å røre ut all luften.
Hell røren over i formen (ikke mer en ¾ full) og stek kaken på nest nederste rille i cirka 45-55 minutter, avhengig av størrelsen og fasong på formen. Sjekk med en kakepinne om kaken er klar.
Avkjøl og vend kaken ut av formen.
Pynt den avkjølte pepperkakekaken med melisglasur, granateplekjerner eller andre røde bær.
En enkel melisglasur lager du ved å røre sammen melis og vann til passe konsistens, som heller er litt for tykk enn litt for tynn. For ekstra friskhet kan du erstatte vannet, eller halvparten av vannet, med ferskpresset sitron-, lime- eller appelsinsaft.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175 grader. Bruk en randform som rommer 2 l og smør formen godt med smør. Vær nøye med smøringen.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Rør sirupen sammen med smøret. Sikt sammen alt det tørre. Rør smør og rømme inn i eggedosisen og vend inn det tørre - eller rør alt raskt sammen uten å røre ut all luften.
Hell røren over i formen (ikke mer en ¾ full) og stek kaken på nest nederste rille i cirka 45-55 minutter, avhengig av størrelsen og fasong på formen. Sjekk med en kakepinne om kaken er klar.
Avkjøl og vend kaken ut av formen.
Pynt den avkjølte pepperkakekaken med melisglasur, granateplekjerner eller andre røde bær.
En enkel melisglasur lager du ved å røre sammen melis og vann til passe konsistens, som heller er litt for tykk enn litt for tynn. For ekstra friskhet kan du erstatte vannet, eller halvparten av vannet, med ferskpresset sitron-, lime- eller appelsinsaft.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?