Pepperkakekake
En pepperkake må ikke nødvendigvis være flat og sprø, den kan også være høy, myk og saftig. Toppet med melisglasur, granateplekjerner og noen grønne innslag, blir pepperkakekaken raskt midtpunktet på kakefatet. Hvis du dropper melisen kan du servere pepperkakekaken i tynne skiver med blåmuggost og kanskje noen portvinskokte rosiner. Nydelig kosemat som passer perfekt til gløggen!
En pepperkake må ikke nødvendigvis være flat og sprø, den kan også være høy, myk og saftig. Toppet med melisglasur, granateplekjerner og noen grønne innslag, blir pepperkakekaken raskt midtpunktet på kakefatet. Hvis du dropper melisen kan du servere pepperkakekaken i tynne skiver med blåmuggost og kanskje noen portvinskokte rosiner. Nydelig kosemat som passer perfekt til gløggen!
Pepperkakekake
- 3 stykker egg, mellomstore
- 150 g sukker
- 175 g brunt sukker
- 200 g smør, smeltet og avkjølt
- 0.5 dl mørk sirup
- 1.5 dl rømme, eller fløte eller kefir eller melk
- 350 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts kanel
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts kardemomme
- 1 ts malt nellik
- 0.25 ts pepper, malt
Til å smøre formen
- meierismør
Til pynt
- melisglasur
- granateplekjerner, rips eller tyttebær
Pepperkakekake
- 3 stykker egg, mellomstore
- 150 g sukker
- 175 g brunt sukker
- 200 g smør, smeltet og avkjølt
- 0.5 dl mørk sirup
- 1.5 dl rømme, eller fløte eller kefir eller melk
- 350 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts kanel
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts kardemomme
- 1 ts malt nellik
- 0.25 ts pepper, malt
Til å smøre formen
- meierismør
Til pynt
- melisglasur
- granateplekjerner, rips eller tyttebær
