Til hovedinnhold

Enkel kanelkake i brødform

1 h

Enkel kanelkake i brødform er en saftig og lettlaget kanelkake. Siden kaken stekes i brødform, er den hendig og lett å skjære i skiver.

Kanelkaken er perfekt som hverdagskake - gjerne med en kopp varm te eller kaffe til.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 344 brukere
Enkel kanelkake i brødform
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Enkel kanelkake i brødform er en saftig og lettlaget kanelkake. Siden kaken stekes i brødform, er den hendig og lett å skjære i skiver.

Kanelkaken er perfekt som hverdagskake - gjerne med en kopp varm te eller kaffe til.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 344 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 2 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 175 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ts kanel

Pynt

  • 1 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 2 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 175 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ts kanel

Pynt

  • 1 ss melis
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Visp inn crème fraîche til du får en jevn røre. Sikt sammen det tørre og bland i. Rør avkjølt smør inn i deigen til slutt.
Hell deigen i en smurt, avlang brødform som rommer 1,5 liter. Ha bakepapir i bunnen.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat. Sikt over melis til pynt.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat. Sikt over melis til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Visp inn crème fraîche til du får en jevn røre. Sikt sammen det tørre og bland i. Rør avkjølt smør inn i deigen til slutt.
Hell deigen i en smurt, avlang brødform som rommer 1,5 liter. Ha bakepapir i bunnen.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat. Sikt over melis til pynt.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat. Sikt over melis til pynt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?