Enkel kanelkake i brødform
60 min
Enkel kanelkake i brødform er en saftig og lettlaget kanelkake. Siden kaken stekes i brødform, er den hendig og lett å skjære i skiver.
Kanelkaken er perfekt som hverdagskake - gjerne med en kopp varm te eller kaffe til.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
356 har lagret denne
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Enkel kanelkake i brødform er en saftig og lettlaget kanelkake. Siden kaken stekes i brødform, er den hendig og lett å skjære i skiver.
Kanelkaken er perfekt som hverdagskake - gjerne med en kopp varm te eller kaffe til.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
356 har lagret denne
8
porsjoner
- 100 g smør
- 2 stykker egg
- 200 g sukker
- 1.5 dl creme fraiche
- 175 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 5 ts kanel
Pynt
- 1 ss melis
Unngå at skjermen går i dvale
- 100 g smør
- 2 stykker egg
- 200 g sukker
- 1.5 dl creme fraiche
- 175 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 5 ts kanel
Pynt
- 1 ss melis
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Visp inn crème fraîche til du får en jevn røre. Sikt sammen det tørre og bland i. Rør avkjølt smør inn i deigen til slutt.
Hell deigen i en smurt, avlang brødform som rommer 1,5 liter. Ha bakepapir i bunnen.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat. Sikt over melis til pynt.

Bon appetit!
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis.
Visp inn crème fraîche til du får en jevn røre. Sikt sammen det tørre og bland i. Rør avkjølt smør inn i deigen til slutt.
Hell deigen i en smurt, avlang brødform som rommer 1,5 liter. Ha bakepapir i bunnen.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175 grader i 45 minutter. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat. Sikt over melis til pynt.