Lag daddelkake med karamellsaus etter oppskriften til Donut-gründer Talor Brownes! Hun forteller at den rike, karamellaktige smaken og konsistensen gjør daddel til hennes søte favoritt.
Lag daddelkake med karamellsaus etter oppskriften til Donut-gründer Talor Brownes! Hun forteller at den rike, karamellaktige smaken og konsistensen gjør daddel til hennes søte favoritt.
Kok opp vannet og tilsett deretter dadlene og natron. Skru av platen og la det trekke inn mens du blander de andre ingrediensene.
Visp sammen sukker og smør til du får en luftig blanding. Det anbefales at du bruker en elektrisk visp. Tilsett ett egg av gangen og pass på at det blir blandet godt sammen.
Når vannet har blitt kaldt nok til at du kan ta på det, tilsett vannet med dadlene, samt vaniljeekstrakten, i blandingen med de andre ingrediensene. Bland godt.
Sikt inn mel og bakepulver og bland alt sammen. Ikke miks for lenge, det holder at det blir blandet jevnt.
Hell blandingen over i en bred kakeform med bakepapir. Settes på brett i midten av ovnen, i 30 til 40 minutter, eller til kjernetemperaturen i kaken når 98 grader.
Ha alle ingrediensene til sausen opp i en kasserolle og kok det på høy temperatur til blandingen blir tykk og mørk. Tilsett gjerne en klype salt for å fremheve karamellsmaken.
Kaken kan serveres både varm og kald, og er dessuten nydelig sammen med vaniljeiskrem.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 180 grader.
Kok opp vannet og tilsett deretter dadlene og natron. Skru av platen og la det trekke inn mens du blander de andre ingrediensene.
Visp sammen sukker og smør til du får en luftig blanding. Det anbefales at du bruker en elektrisk visp. Tilsett ett egg av gangen og pass på at det blir blandet godt sammen.
Når vannet har blitt kaldt nok til at du kan ta på det, tilsett vannet med dadlene, samt vaniljeekstrakten, i blandingen med de andre ingrediensene. Bland godt.
Sikt inn mel og bakepulver og bland alt sammen. Ikke miks for lenge, det holder at det blir blandet jevnt.
Hell blandingen over i en bred kakeform med bakepapir. Settes på brett i midten av ovnen, i 30 til 40 minutter, eller til kjernetemperaturen i kaken når 98 grader.
Ha alle ingrediensene til sausen opp i en kasserolle og kok det på høy temperatur til blandingen blir tykk og mørk. Tilsett gjerne en klype salt for å fremheve karamellsmaken.
Kaken kan serveres både varm og kald, og er dessuten nydelig sammen med vaniljeiskrem.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto