Donna Hays formkake med tranebær, fiken og pepperkaker

2 timer

Denne søte kaken fra Donna Hay er formet som et reinsdyr, og passer godt inn på kakebordet i juletider. Oppskriften gir seks kaker.
Her finner du oppskriften på pepperkake-gevir.
Tips: Mixed spice er en søt krydderblanding som består av kanel, muskat og allehånde. Den kan også inneholde for eksempel nellik og ingefær. Ifølge BBC Good Food kan du lage din egen mixed spice ved å blande 1 ss malt allehånde, 1 ss malt kanel, 1 ss malt muskat, 2 ts malt muskatblomme, 1 ts malt nellik, 1 ts malt koriander og 1 ts malt ingefær. Oppbevar i et tett glass.

44 har lagret denne
Formkake med fiken, tranebær og pepperkaker.

Denne søte kaken fra Donna Hay er formet som et reinsdyr, og passer godt inn på kakebordet i juletider. Oppskriften gir seks kaker.
Her finner du oppskriften på pepperkake-gevir.
Tips: Mixed spice er en søt krydderblanding som består av kanel, muskat og allehånde. Den kan også inneholde for eksempel nellik og ingefær. Ifølge BBC Good Food kan du lage din egen mixed spice ved å blande 1 ss malt allehånde, 1 ss malt kanel, 1 ss malt muskat, 2 ts malt muskatblomme, 1 ts malt nellik, 1 ts malt koriander og 1 ts malt ingefær. Oppbevar i et tett glass.

44 har lagret denne
6
porsjoner
  • 100 g tranebær, søte, tørkede
  • 110 g rosiner
  • 80 g rips, tørkede
  • 150 g fiken, tørkede, hakket opp
  • 40 g mandler, skivede
  • 125 ml brandy, pluss 2 ss ekstra
  • 150 g smør, usaltet, romtemperert
  • 135 g brunt sukker, lyst
  • 2 stk egg
  • 185 g hvetemel, siktet
  • 0.25 ts natron, siktet
  • 1 ts mixed spice, se egen oppskrift
  • 60 ml melk
  • 6 stk pepperkakegevir, se egen oppskrift
  • melis, til å strø over
  • 24 kvister sitrontimian, til dekorasjon
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g tranebær, søte, tørkede
  • 110 g rosiner
  • 80 g rips, tørkede
  • 150 g fiken, tørkede, hakket opp
  • 40 g mandler, skivede
  • 125 ml brandy, pluss 2 ss ekstra
  • 150 g smør, usaltet, romtemperert
  • 135 g brunt sukker, lyst
  • 2 stk egg
  • 185 g hvetemel, siktet
  • 0.25 ts natron, siktet
  • 1 ts mixed spice, se egen oppskrift
  • 60 ml melk
  • 6 stk pepperkakegevir, se egen oppskrift
  • melis, til å strø over
  • 24 kvister sitrontimian, til dekorasjon
Hell tranebær, rosiner, rips, fiken, mandler og brandy i en medium stor kjele og varm over medium varme. Rør innimellom og varm i 8 minutter eller til fruktblandingen har absorbert brandyen. La blanding avkjøles helt.
Forvarm ovnen til 140 grader. Smør seks små og runde bundt-former som rommer 250 ml.
Putt sukker og smør i en bolle og pisk med en håndmikser i 6-8 minutter eller til det har blitt lyst og kremet. Tilsett eggene ett av gangen, og pisk godt etter hvert egg. Legg fruktblandingen, mel, natron og mixed spice i en stor bolle og bland godt slik at fruktblandingen blir dekket av mel. Tilsett smørblandingen og melk, og bland det sammen.
Fordel blandingen mellom de seks bundt-formene, og plasser dem på et stort bakebrett. Stek i 30 minutter eller til de er gjennomstekte (test med en kakepinne). La de kjøles ned i fem minutter i formene før du forsiktig hvelver dem ut på en bakerist. Hell de to ekstra spiseskjeene med brandy over kakene, og la de kjøles helt ned.
Plasser dem på kakefat eller tallerkener, og topp dem med pepperkakegevir. Dryss melis over og dekorer med timian før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Hell tranebær, rosiner, rips, fiken, mandler og brandy i en medium stor kjele og varm over medium varme. Rør innimellom og varm i 8 minutter eller til fruktblandingen har absorbert brandyen. La blanding avkjøles helt.
Forvarm ovnen til 140 grader. Smør seks små og runde bundt-former som rommer 250 ml.
Putt sukker og smør i en bolle og pisk med en håndmikser i 6-8 minutter eller til det har blitt lyst og kremet. Tilsett eggene ett av gangen, og pisk godt etter hvert egg. Legg fruktblandingen, mel, natron og mixed spice i en stor bolle og bland godt slik at fruktblandingen blir dekket av mel. Tilsett smørblandingen og melk, og bland det sammen.
Fordel blandingen mellom de seks bundt-formene, og plasser dem på et stort bakebrett. Stek i 30 minutter eller til de er gjennomstekte (test med en kakepinne). La de kjøles ned i fem minutter i formene før du forsiktig hvelver dem ut på en bakerist. Hell de to ekstra spiseskjeene med brandy over kakene, og la de kjøles helt ned.
Plasser dem på kakefat eller tallerkener, og topp dem med pepperkakegevir. Dryss melis over og dekorer med timian før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?