Til hovedinnhold

Risengrynskake med sukker og kanel

2 h

Risengrynskake med sukker og kanel lager du av restene av risengrynsgrøt.

Kaken blir som en puddingaktig dessertkake. Jeg bruker kanel og sukker i fyllet og serverer kaken varm med litt smeltet smør. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 264 brukere
Risengrynskake med sukker og kanel
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Risengrynskake med sukker og kanel lager du av restene av risengrynsgrøt.

Kaken blir som en puddingaktig dessertkake. Jeg bruker kanel og sukker i fyllet og serverer kaken varm med litt smeltet smør. 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 264 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 1 l kokt risgrøt
  • 4 stykker egg
  • 1 dl sukker
  • 4 ss hvetemel

Fyll og topping

  • 4 ss sukker
  • 3 ss kanel

Servering

  • 100 g smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 1 l kokt risgrøt
  • 4 stykker egg
  • 1 dl sukker
  • 4 ss hvetemel

Fyll og topping

  • 4 ss sukker
  • 3 ss kanel

Servering

  • 100 g smør
Smelt smøret. Bland risengrynsgrøt med smøret til blandingen er jevn.
Rør deretter i lett sammenpiskede egg. Tilsett så sukker og hvetemelet.
Smør en rund form (24 cm i diameter) med smør og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha halvparten av risgrøtdeigen i formen. Dryss over sukker og kanel.
Fordel resten av risgrøtdeigen over og dryss på mer sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 1 time. Dekk til kaken med et stykke bakepapir etter 45 min steketid hvis du synes at kaken blir for mørk på overflaten.
Den stekte kaken vil fortsatt virke litt skjelven når den er ferdigstekt, men den stivner ved avkjøling.
Avkjøl kaken i formen gjerne over natten. Når kaken er kald, stivner den og blir lettere å flytte på.
Avkjøl kaken i formen gjerne over natten. Når kaken er kald, stivner den og blir lettere å flytte på.
Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og flytt kaken over på et kakefat.
Varm gjerne opp kakestykkene før servering og server med litt smeltet smør over.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret. Bland risengrynsgrøt med smøret til blandingen er jevn.
Rør deretter i lett sammenpiskede egg. Tilsett så sukker og hvetemelet.
Smør en rund form (24 cm i diameter) med smør og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha halvparten av risgrøtdeigen i formen. Dryss over sukker og kanel.
Fordel resten av risgrøtdeigen over og dryss på mer sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 1 time. Dekk til kaken med et stykke bakepapir etter 45 min steketid hvis du synes at kaken blir for mørk på overflaten.
Den stekte kaken vil fortsatt virke litt skjelven når den er ferdigstekt, men den stivner ved avkjøling.
Avkjøl kaken i formen gjerne over natten. Når kaken er kald, stivner den og blir lettere å flytte på.
Avkjøl kaken i formen gjerne over natten. Når kaken er kald, stivner den og blir lettere å flytte på.
Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og flytt kaken over på et kakefat.
Varm gjerne opp kakestykkene før servering og server med litt smeltet smør over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?