Smelt smøret. Bland risengrynsgrøt med smøret til blandingen er jevn.
Rør deretter i lett sammenpiskede egg. Tilsett så sukker og hvetemelet.
Smør en rund form (24 cm i diameter) med smør og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha halvparten av risgrøtdeigen i formen. Dryss over sukker og kanel.
Fordel resten av risgrøtdeigen over og dryss på mer sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 1 time. Dekk til kaken med et stykke bakepapir etter 45 min steketid hvis du synes at kaken blir for mørk på overflaten.
Den stekte kaken vil fortsatt virke litt skjelven når den er ferdigstekt, men den stivner ved avkjøling.
Avkjøl kaken i formen gjerne over natten. Når kaken er kald, stivner den og blir lettere å flytte på.
Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og flytt kaken over på et kakefat.
Varm gjerne opp kakestykkene før servering og server med litt smeltet smør over.
Bon appetit!
Smelt smøret. Bland risengrynsgrøt med smøret til blandingen er jevn.
Rør deretter i lett sammenpiskede egg. Tilsett så sukker og hvetemelet.
Smør en rund form (24 cm i diameter) med smør og legg bakepapir i bunnen av formen. Ha halvparten av risgrøtdeigen i formen. Dryss over sukker og kanel.
Fordel resten av risgrøtdeigen over og dryss på mer sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i cirka 1 time. Dekk til kaken med et stykke bakepapir etter 45 min steketid hvis du synes at kaken blir for mørk på overflaten.
Den stekte kaken vil fortsatt virke litt skjelven når den er ferdigstekt, men den stivner ved avkjøling.
Avkjøl kaken i formen gjerne over natten. Når kaken er kald, stivner den og blir lettere å flytte på.
Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og flytt kaken over på et kakefat.
Varm gjerne opp kakestykkene før servering og server med litt smeltet smør over.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto