Enkel og saftig appelsinkake

1 h
Lagret av 600 brukere
Appelsinkake på glassfat
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv
Lagret av 600 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 stykker egg
  • 1 dl matolje, nøytral
  • 0.5 ts salt
  • 3 dl gresk yoghurt, eller lettrømme
  • 150 g sukker
  • 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 0.5 dl appelsinsaft, presset
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 250 g hvetemel

Appelsinlake

  • 0.5 dl appelsinsaft, presset
  • 2 dl melis

Pynt

  • 1 ss melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stykker egg
  • 1 dl matolje, nøytral
  • 0.5 ts salt
  • 3 dl gresk yoghurt, eller lettrømme
  • 150 g sukker
  • 2 ss appelsinskall, finrevet
  • 0.5 dl appelsinsaft, presset
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts vaniljeekstrakt
  • 250 g hvetemel

Appelsinlake

  • 0.5 dl appelsinsaft, presset
  • 2 dl melis

Pynt

  • 1 ss melis
Visp sammen egg, olje, salt, gresk yoghurt og sukker. Rør inn fint revet appelsinskall og presset appelsinsaft.
Bland deretter inn bakepulveret, vaniljeekstrakt og til slutt hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt.
Fordel deigen i en smurt brødform som rommer 1 liter. Ha gjerne bakepapir i bunnen av formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-50 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Mens kaken steker, lager du appelsinlaken ved å ha presset appelsinsaft og melis i en liten kjele. Varm opp blandingen og rør slik at melisen løser seg opp helt.
Når den ferdigstekte kaken er ute av ovnen, prikker du den godt med en tynn, skarp kniv mens den fortsatt er i formen. Lag mange, tynne, dype kutt slik at laken kan trekke godt inn i kaken. Så øser du appelsinlaken over den varme kaken med en spiseskje, litt og litt av gangen, til all appelsinlake har trukket inn i kaken. Kaken vil bli litt klissete og våt på toppen.
Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer og gjerne over natten før du tar den ut av formen. Da vil appelsinlaken ha trukket ytterligere inn i kaken.
Løsne kaken fra formen og sett den på et fat. Sikt melis over før servering.
Løsne kaken fra formen og sett den på et fat. Sikt melis over før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen egg, olje, salt, gresk yoghurt og sukker. Rør inn fint revet appelsinskall og presset appelsinsaft.
Bland deretter inn bakepulveret, vaniljeekstrakt og til slutt hvetemelet. Ikke rør mer enn nødvendig i deigen etter at hvetemelet er tilsatt.
Fordel deigen i en smurt brødform som rommer 1 liter. Ha gjerne bakepapir i bunnen av formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 45-50 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Mens kaken steker, lager du appelsinlaken ved å ha presset appelsinsaft og melis i en liten kjele. Varm opp blandingen og rør slik at melisen løser seg opp helt.
Når den ferdigstekte kaken er ute av ovnen, prikker du den godt med en tynn, skarp kniv mens den fortsatt er i formen. Lag mange, tynne, dype kutt slik at laken kan trekke godt inn i kaken. Så øser du appelsinlaken over den varme kaken med en spiseskje, litt og litt av gangen, til all appelsinlake har trukket inn i kaken. Kaken vil bli litt klissete og våt på toppen.
Sett kaken i kjøleskapet i minst 3 timer og gjerne over natten før du tar den ut av formen. Da vil appelsinlaken ha trukket ytterligere inn i kaken.
Løsne kaken fra formen og sett den på et fat. Sikt melis over før servering.
Løsne kaken fra formen og sett den på et fat. Sikt melis over før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?