Enkel og saftig appelsinkake
Enkel og saftig appelsinkake er en kake med fantastisk god appelsinsmak! Den ekstra gode appelsinsmaken kommer av at den stekte kaken dynkes med appelsinlake mens den fortsatt er varm, slik at laken trekker godt inn i kaken. Det gjør dessuten at kaken blir utrolig myk og saftig.
Appelsinkaken er lett å røre sammen og holder seg god i flere dager.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Enkel og saftig appelsinkake er en kake med fantastisk god appelsinsmak! Den ekstra gode appelsinsmaken kommer av at den stekte kaken dynkes med appelsinlake mens den fortsatt er varm, slik at laken trekker godt inn i kaken. Det gjør dessuten at kaken blir utrolig myk og saftig.
Appelsinkaken er lett å røre sammen og holder seg god i flere dager.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 3 stykker egg
- 1 dl matolje, nøytral
- 0.5 ts salt
- 3 dl gresk yoghurt, eller lettrømme
- 150 g sukker
- 2 ss appelsinskall, finrevet
- 0.5 dl appelsinsaft, presset
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts vaniljeekstrakt
- 250 g hvetemel
Appelsinlake
- 0.5 dl appelsinsaft, presset
- 2 dl melis
Pynt
- 1 ss melis
Slik gjør du:
- 3 stykker egg
- 1 dl matolje, nøytral
- 0.5 ts salt
- 3 dl gresk yoghurt, eller lettrømme
- 150 g sukker
- 2 ss appelsinskall, finrevet
- 0.5 dl appelsinsaft, presset
- 2 ts bakepulver
- 0.5 ts vaniljeekstrakt
- 250 g hvetemel
Appelsinlake
- 0.5 dl appelsinsaft, presset
- 2 dl melis
Pynt
- 1 ss melis
