Saftig sitronkake i form

1 t 30 min

Imponer med denne lekre og klassiske sitronkaken i form.

For prikken over i-en kan du pynte sitronkaken med karamelliserte og tørkede sitronskiver. Se fremgangsmåte nederst i oppskriften.

Bruk en randform, cirka 2 liter.

493 har lagret denne
Sitronkake bakt i randform med sitronglasur
Sara Johannessen

Imponer med denne lekre og klassiske sitronkaken i form.

For prikken over i-en kan du pynte sitronkaken med karamelliserte og tørkede sitronskiver. Se fremgangsmåte nederst i oppskriften.

Bruk en randform, cirka 2 liter.

493 har lagret denne
1
porsjoner
  • 125 g marsipan, minst 50% mandler
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker, finkornet
  • 1 stk vaniljestang, frøene, eller 1,5 ts ekte vaniljesukker
  • 5 stk egg, mellomstore
  • 2 stk sitron, saften
  • 1 stk sitronskall, finrevet
  • 120 g hvetemel
  • 80 g potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • smør, til smøring av formen
  • mel, til smøring av formen

Glasur og pynt

  • 200 g melis
  • sitronsaft
  • 2 ss valmuefrø
  • sitron, karamelliserte skiver (kan sløyfes)

Karamelliserte sitronskiver

  • 3 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 2 stk sitron, helst økologiske
Unngå at skjermen går i dvale
  • 125 g marsipan, minst 50% mandler
  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker, finkornet
  • 1 stk vaniljestang, frøene, eller 1,5 ts ekte vaniljesukker
  • 5 stk egg, mellomstore
  • 2 stk sitron, saften
  • 1 stk sitronskall, finrevet
  • 120 g hvetemel
  • 80 g potetmel
  • 2 ts bakepulver
  • smør, til smøring av formen
  • mel, til smøring av formen

Glasur og pynt

  • 200 g melis
  • sitronsaft
  • 2 ss valmuefrø
  • sitron, karamelliserte skiver (kan sløyfes)

Karamelliserte sitronskiver

  • 3 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 2 stk sitron, helst økologiske
Varm ovnen til 170 grader. Smør formen godt med mykt smør og mel den lett. Har du silikonform er det ikke nødvendig med ekstra smøring.
Riv marsipanen og visp marsipan, smør, sukker og vanilje godt sammen. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg. Rør inn sitronsaft fra to sitroner og sitronskallet fra en sitron. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver, og rør det tørre inn i røren. Bland alt godt sammen til røren blir glatt og jevn.
Hell røren over i formen, bre den jevnt utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter - sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken på rist og vend den ut av formen.
Visp sammen melis og litt sitronsaft til en glatt og tykk melisglasur. Bre melisglasuren forsiktig over kaken og dryss over valmuefrø. Pynt med karamelliserte sitronskiver hvis ønskelig.
Visp sammen melis og litt sitronsaft til en glatt og tykk melisglasur. Bre melisglasuren forsiktig over kaken og dryss over valmuefrø. Pynt med karamelliserte sitronskiver hvis ønskelig.

Karamelliserte sitronskiver

Varm ovnen til 150 grader (varmluft). Kok opp sukker og vann i litt vid kasserolle. La det koke til alt sukkeret er oppløst. Vask sitronene godt og skjær dem i tynne skiver. Legg sitronskivene over i sukkerlaken og la skivene trekke i laken i 10 minutter.
Kle et stekebrett med bakepapir. Løft sitronskivene forsiktig opp av laken og legg dem utover bakepapiret. Stek skivene midt i ovn til skivene blir sprø og karamelliserte - de vil stivne ytterligere eter at de har blitt avkjølt. Det tar cirka 45 minutter, men vil variere. Sjekk skivene med jevne mellomrom og ta ut én og én skive etter hvert som de blir ferdige. Oppbevar de karamelliserte skivene tørt i en lufttett beholder.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 170 grader. Smør formen godt med mykt smør og mel den lett. Har du silikonform er det ikke nødvendig med ekstra smøring.
Riv marsipanen og visp marsipan, smør, sukker og vanilje godt sammen. Visp inn ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg. Rør inn sitronsaft fra to sitroner og sitronskallet fra en sitron. Sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver, og rør det tørre inn i røren. Bland alt godt sammen til røren blir glatt og jevn.
Hell røren over i formen, bre den jevnt utover og stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter - sjekk med en kakepinne. Avkjøl kaken på rist og vend den ut av formen.
Visp sammen melis og litt sitronsaft til en glatt og tykk melisglasur. Bre melisglasuren forsiktig over kaken og dryss over valmuefrø. Pynt med karamelliserte sitronskiver hvis ønskelig.
Visp sammen melis og litt sitronsaft til en glatt og tykk melisglasur. Bre melisglasuren forsiktig over kaken og dryss over valmuefrø. Pynt med karamelliserte sitronskiver hvis ønskelig.

Karamelliserte sitronskiver

Varm ovnen til 150 grader (varmluft). Kok opp sukker og vann i litt vid kasserolle. La det koke til alt sukkeret er oppløst. Vask sitronene godt og skjær dem i tynne skiver. Legg sitronskivene over i sukkerlaken og la skivene trekke i laken i 10 minutter.
Kle et stekebrett med bakepapir. Løft sitronskivene forsiktig opp av laken og legg dem utover bakepapiret. Stek skivene midt i ovn til skivene blir sprø og karamelliserte - de vil stivne ytterligere eter at de har blitt avkjølt. Det tar cirka 45 minutter, men vil variere. Sjekk skivene med jevne mellomrom og ta ut én og én skive etter hvert som de blir ferdige. Oppbevar de karamelliserte skivene tørt i en lufttett beholder.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?