Myk pepperkake med ostekrem

1 t 30 min

Myk pepperkake er en enkel formkake med deilig pepperkakekrydder. Jeg har dekket kaken, altså den myke pepperkaken, med et tykt lag ostekrem for å gjøre den ekstra god! Og så et lite dryss kanel til slutt.

Denne myke pepperkaken lukter og smaker det virkelig jul av!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

563 har lagret denne
Myk pepperkake med ostekrem

Myk pepperkake er en enkel formkake med deilig pepperkakekrydder. Jeg har dekket kaken, altså den myke pepperkaken, med et tykt lag ostekrem for å gjøre den ekstra god! Og så et lite dryss kanel til slutt.

Denne myke pepperkaken lukter og smaker det virkelig jul av!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

563 har lagret denne
4
porsjoner

Myk pepperkake

  • 225 g smør
  • 3 dl sukker
  • 4 stk egg
  • 2 ss melk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 2 ts kanel
  • 1 dl potetmel
  • 2 dl hvetemel

Ostekrem

  • 200 g kremost
  • 100 g smør
  • 300 g melis

Pynt

  • 1 ts kanel
Unngå at skjermen går i dvale

Myk pepperkake

  • 225 g smør
  • 3 dl sukker
  • 4 stk egg
  • 2 ss melk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 2 ts kanel
  • 1 dl potetmel
  • 2 dl hvetemel

Ostekrem

  • 200 g kremost
  • 100 g smør
  • 300 g melis

Pynt

  • 1 ts kanel
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett melken.
Bland bakepulver, krydder, potetmel og hvetemel og vend dette deretter inn i deigen.
Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175 grader i cirka 40-45 minutter, eller til kaken er helt gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen i noen minutter før du løsner den i kantene og hvelver den ut av formen. La kaken bli helt kald før du pynter den.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen - både kremost og smøret bør være romtempererte. Fordel ostekremen på toppen av den myke pepperkaken og dryss over kanel til pynt.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen - både kremost og smøret bør være romtempererte. Fordel ostekremen på toppen av den myke pepperkaken og dryss over kanel til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett melken.
Bland bakepulver, krydder, potetmel og hvetemel og vend dette deretter inn i deigen.
Smør en brødform som rommer 1,5 liter og legg bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175 grader i cirka 40-45 minutter, eller til kaken er helt gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen i noen minutter før du løsner den i kantene og hvelver den ut av formen. La kaken bli helt kald før du pynter den.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen - både kremost og smøret bør være romtempererte. Fordel ostekremen på toppen av den myke pepperkaken og dryss over kanel til pynt.
Pisk sammen ingrediensene til ostekremen - både kremost og smøret bør være romtempererte. Fordel ostekremen på toppen av den myke pepperkaken og dryss over kanel til pynt.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?