Krydderkake med HaPå-glasur
1 t 30 min
Krydderkake med HaPå-glasur er en klassiker som alle elsker. Kryddervalg og -mengde kan justeres etter din egen smak.
Bruk en savarinform eller brødform, 1,5 -2 liter.
199 har lagret denne
Krydderkake med HaPå-glasur er en klassiker som alle elsker. Kryddervalg og -mengde kan justeres etter din egen smak.
Bruk en savarinform eller brødform, 1,5 -2 liter.
199 har lagret denne
8
porsjoner
Krydderkake
- 150 g smør
- 4 stykker egg
- 2 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 6 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ts kanel, malt
- 2 ts malt ingefær
- 2 ts kardemomme, malt
- 1 ts allehånde, eller nellik
- 2 dl kefir
Til smøring av formen
- smør, mykt
Glasur
- 0.5 - 1 dl melk, eller fløte
- 1 glass HaPå
- melis
Unngå at skjermen går i dvale
Krydderkake
- 150 g smør
- 4 stykker egg
- 2 dl sukker
- 1 dl brunt sukker
- 6 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3 ts kanel, malt
- 2 ts malt ingefær
- 2 ts kardemomme, malt
- 1 ts allehånde, eller nellik
- 2 dl kefir
Til smøring av formen
- smør, mykt
Glasur
- 0.5 - 1 dl melk, eller fløte
- 1 glass HaPå
- melis
Varm ovnen til 175 grader. Smør savarinformen godt med mykt smør eller kle brødformen med bakepapir.
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og krydder. Rør smør, kefirmelk og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
La kaken få avkjøle seg litt i formen før du forsiktig vender den over på en rist.
Kok opp melk eller fløte i en liten kasserolle. Trekk kasserollen til side og visp inn HaPå.
Topp kaken med HaPå glasuren.

Bon appetit!
Varm ovnen til 175 grader. Smør savarinformen godt med mykt smør eller kle brødformen med bakepapir.
Smelt og avkjøl smøret. Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og krydder. Rør smør, kefirmelk og det tørre vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne.
La kaken få avkjøle seg litt i formen før du forsiktig vender den over på en rist.
Kok opp melk eller fløte i en liten kasserolle. Trekk kasserollen til side og visp inn HaPå.
Topp kaken med HaPå glasuren.
Finn flere oppskrifter: