Marmorkake

1 t 30 min

En marmorkake byr på enkle og gode smaker, og det er nok derfor den er så høyt elsket av store og små.

Kakao kan eventuelt erstattes med 150 g smeltet mørk sjokolade som blandes inn i 1/3 av røren til marmorkaken.

467 har lagret denne
Marmorkake

En marmorkake byr på enkle og gode smaker, og det er nok derfor den er så høyt elsket av store og små.

Kakao kan eventuelt erstattes med 150 g smeltet mørk sjokolade som blandes inn i 1/3 av røren til marmorkaken.

467 har lagret denne
8
porsjoner
  • 300 g smør, romtemperert
  • 250 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene fra
  • 6 stykker egg, store
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kakao
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g smør, romtemperert
  • 250 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene fra
  • 6 stykker egg, store
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss kakao
Bruk en brødform som rommer 1,5-2 liter. Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Tilsett vanilje og ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det inn i smørblandingen. Rør kakaoen sammen med 1/3 av røren.
Legg lys og brun røre vekselvis i formen.
Stikk en kakepinne ned i deigen og lag noen svinger for å skape et marmorert mønster.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 1 time, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt.
La kaken få avkjøle seg litt i formen før du løfter den over på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bruk en brødform som rommer 1,5-2 liter. Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Tilsett vanilje og ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det inn i smørblandingen. Rør kakaoen sammen med 1/3 av røren.
Legg lys og brun røre vekselvis i formen.
Stikk en kakepinne ned i deigen og lag noen svinger for å skape et marmorert mønster.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 1 time, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt.
La kaken få avkjøle seg litt i formen før du løfter den over på rist.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?