Marmorkake
1 h 30 min
En marmorkake byr på enkle og gode smaker, og det er nok derfor den er så høyt elsket av store og små.
Kakao kan eventuelt erstattes med 150 g smeltet mørk sjokolade som blandes inn i 1/3 av røren til marmorkaken.
Lagret av 460 brukere
En marmorkake byr på enkle og gode smaker, og det er nok derfor den er så høyt elsket av store og små.
Kakao kan eventuelt erstattes med 150 g smeltet mørk sjokolade som blandes inn i 1/3 av røren til marmorkaken.
Lagret av 460 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 300 g smør, romtemperert
- 250 g sukker
- 1 stk vaniljestang, frøene fra
- 6 stykker egg, store
- 300 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ss kakao
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 300 g smør, romtemperert
- 250 g sukker
- 1 stk vaniljestang, frøene fra
- 6 stykker egg, store
- 300 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ss kakao
Bruk en brødform som rommer 1,5-2 liter. Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Tilsett vanilje og ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det inn i smørblandingen. Rør kakaoen sammen med 1/3 av røren.
Legg lys og brun røre vekselvis i formen.
Stikk en kakepinne ned i deigen og lag noen svinger for å skape et marmorert mønster.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 1 time, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt.
La kaken få avkjøle seg litt i formen før du løfter den over på rist.

Bon appetit!
Bruk en brødform som rommer 1,5-2 liter. Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp smør og sukker lyst og luftig. Tilsett vanilje og ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg.
Sikt sammen mel og bakepulver og rør det inn i smørblandingen. Rør kakaoen sammen med 1/3 av røren.
Legg lys og brun røre vekselvis i formen.
Stikk en kakepinne ned i deigen og lag noen svinger for å skape et marmorert mønster.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 1 time, sjekk med en kakepinne om kaken er ferdig stekt.
La kaken få avkjøle seg litt i formen før du løfter den over på rist.