Til hovedinnhold

Gulrotkake i brødform

1 h 30 min

Kan man bake gulrotkake i brødform? Selvfølgelig! Her er en saftig og krydret gulrotkake toppet med kremostglasur smakssatt med vanilje og lime.

En favoritt blant både store og små som forsvinner fort!

Kaken bør oppbevares i kjøleskap.

Lagret av 710 brukere
Gulrotkake bakt i brødform med kremostglasur, raspet gulrot og nøtter
Foto: Christian Brun

Kan man bake gulrotkake i brødform? Selvfølgelig! Her er en saftig og krydret gulrotkake toppet med kremostglasur smakssatt med vanilje og lime.

En favoritt blant både store og små som forsvinner fort!

Kaken bør oppbevares i kjøleskap.

Lagret av 710 brukere

Ingredienser

12
porsjoner

Kakerøre

  • 4 stk egg, mellomstore
  • 200 g brunt sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts malt ingefær
  • 0.25 ts allehånde, eller nellik
  • 2 dl smør, smeltet
  • 5 dl gulrøtter, revne
  • 2 dl valnøtter, grovhakkede

Glasur

  • 150 g kremost naturell
  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 stk lime, saften av
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene fra

Pynt

  • 1 håndfull gulrøtter, i strimler
  • 1 håndfull valnøtter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kakerøre

  • 4 stk egg, mellomstore
  • 200 g brunt sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts malt ingefær
  • 0.25 ts allehånde, eller nellik
  • 2 dl smør, smeltet
  • 5 dl gulrøtter, revne
  • 2 dl valnøtter, grovhakkede

Glasur

  • 150 g kremost naturell
  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 stk lime, saften av
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene fra

Pynt

  • 1 håndfull gulrøtter, i strimler
  • 1 håndfull valnøtter, hakkede
Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp egg og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.
Rør til slutt inn smør, gulrøtter og nøtter. Hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. La kaken få avkjøle seg litt i formen før du forsiktig vender den over på rist.

Glasur

Visp sammen ost, smør og vanilje til blandingen blir glatt og klumpfri. Bland inn melis og limesaft. Visp ostekremen tykk og luftig.
Bre kremen jevnt over gulrotkaken og pynt med gulrotstrimler og nøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 175 grader. Kle formen med bakepapir.
Visp egg og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.
Rør til slutt inn smør, gulrøtter og nøtter. Hell røren over i formen.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 45 minutter. Sjekk om den er ferdig med en kakepinne. La kaken få avkjøle seg litt i formen før du forsiktig vender den over på rist.

Glasur

Visp sammen ost, smør og vanilje til blandingen blir glatt og klumpfri. Bland inn melis og limesaft. Visp ostekremen tykk og luftig.
Bre kremen jevnt over gulrotkaken og pynt med gulrotstrimler og nøtter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?