Tyttebærkake i form

1 h
Lagret av 36 brukere
Tyttebærkake i form
Foto: Lars Petter Pettersen
Lagret av 36 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Rørte tyttebær

  • 500 g tyttebær
  • 300 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 100 g smør
  • 170 g sukker
  • 2 stykker egg
  • 1 dl lettrømme
  • 0.5 dl rørte tyttebær, se oppskrift under
  • 180 g hvetemel
  • 1 ss kanel
  • 1 ss malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Rørte tyttebær

  • 500 g tyttebær
  • 300 g sukker
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
  • 100 g smør
  • 170 g sukker
  • 2 stykker egg
  • 1 dl lettrømme
  • 0.5 dl rørte tyttebær, se oppskrift under
  • 180 g hvetemel
  • 1 ss kanel
  • 1 ss malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts bakepulver
Mos eller rør bærene godt sammen med sukker og vanilje til de går i stykker.
Forvarm stekeovnen på 175 grader.

Pisk sukker og smør hvitt. Ha i eggene ett og ett om gangen. Rør inn rømme og tyttebær.
Sikt mel, krydder og bakepulver og vend det inn i massen. Smør formen, og fyll den med røre. Her er det brukt en brødform på 1,5 liter.
Stek i ca. 40 minutter og stikk en pinne i kaken. Er pinnen tørr når den kommer ut, er kaken ferdig.
Ta ut kaken og avkjøl. Server med rørte tyttebær og rømme eller is.
woman cooking

Bon appetit!

Mos eller rør bærene godt sammen med sukker og vanilje til de går i stykker.
Forvarm stekeovnen på 175 grader.

Pisk sukker og smør hvitt. Ha i eggene ett og ett om gangen. Rør inn rømme og tyttebær.
Sikt mel, krydder og bakepulver og vend det inn i massen. Smør formen, og fyll den med røre. Her er det brukt en brødform på 1,5 liter.
Stek i ca. 40 minutter og stikk en pinne i kaken. Er pinnen tørr når den kommer ut, er kaken ferdig.
Ta ut kaken og avkjøl. Server med rørte tyttebær og rømme eller is.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?