Krydderkake med tyttebær
60 min
Tyttebær kan brukes til mer enn rørte tyttebær eller trollkrem. Konditor Sverre Sætre har kombinert en enkel formkake med tyttebær.
Krydderkake med tyttebær smaker nydelig til kaffen i seg selv eller sammen med en kule iskrem. Denne kaken stekes i en brødform.
Oppskriften er hentet fra boken «Frukt og bær» av Sverre Sætre (Forlaget Press).
85 har lagret denne
Foto: Lars Petter Pettersen
Tyttebær kan brukes til mer enn rørte tyttebær eller trollkrem. Konditor Sverre Sætre har kombinert en enkel formkake med tyttebær.
Krydderkake med tyttebær smaker nydelig til kaffen i seg selv eller sammen med en kule iskrem. Denne kaken stekes i en brødform.
Oppskriften er hentet fra boken «Frukt og bær» av Sverre Sætre (Forlaget Press).
85 har lagret denne
8
porsjoner
Rørte tyttebær
- 500 g tyttebær
- 300 g sukker
- 0.5 stk vaniljestang, frøene
- 100 g smør
- 170 g sukker
- 2 stykker egg
- 1 dl lettrømme
- 0.5 dl rørte tyttebær, se oppskrift under
- 180 g hvetemel
- 1 ss kanel
- 1 ss malt nellik
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts bakepulver
Unngå at skjermen går i dvale
Rørte tyttebær
- 500 g tyttebær
- 300 g sukker
- 0.5 stk vaniljestang, frøene
- 100 g smør
- 170 g sukker
- 2 stykker egg
- 1 dl lettrømme
- 0.5 dl rørte tyttebær, se oppskrift under
- 180 g hvetemel
- 1 ss kanel
- 1 ss malt nellik
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts bakepulver
Mos eller rør bærene godt sammen med sukker og vanilje til de går i stykker.
Forvarm stekeovnen på 175 grader.
Pisk sukker og smør hvitt. Ha i eggene ett og ett om gangen. Rør inn rømme og tyttebær.
Sikt mel, krydder og bakepulver og vend det inn i massen. Smør formen, og fyll den med røre. Her er det brukt en brødform på 1,5 liter.
Stek i cirka 40 minutter og stikk en pinne i kaken. Er pinnen tørr når den kommer ut, er kaken ferdig.
Ta ut kaken og avkjøl. Server med rørte tyttebær og rømme eller is.

Bon appetit!
Mos eller rør bærene godt sammen med sukker og vanilje til de går i stykker.
Forvarm stekeovnen på 175 grader.
Pisk sukker og smør hvitt. Ha i eggene ett og ett om gangen. Rør inn rømme og tyttebær.
Sikt mel, krydder og bakepulver og vend det inn i massen. Smør formen, og fyll den med røre. Her er det brukt en brødform på 1,5 liter.
Stek i cirka 40 minutter og stikk en pinne i kaken. Er pinnen tørr når den kommer ut, er kaken ferdig.
Ta ut kaken og avkjøl. Server med rørte tyttebær og rømme eller is.
Finn flere oppskrifter: