Gulrotkake med ananas og kokos

1 t 30 min

Saftig gulrotkake er alltid en slager. Dette er en tropisk variant med søt og syrlig ananas, limekrem og kokos.

For å få en høy og lekker kake lages den i to springformer på cirka 20 centimeter. Mellom hvert lag legges deretter den luftige limekremen. Kaken toppes til slutt med resten av kremen og revet kokos. Resultatet er enkelt, men imponerende!

248 har lagret denne
Gulrotkake med ananas og kokos
Foto: Sara Johannessen

Saftig gulrotkake er alltid en slager. Dette er en tropisk variant med søt og syrlig ananas, limekrem og kokos.

For å få en høy og lekker kake lages den i to springformer på cirka 20 centimeter. Mellom hvert lag legges deretter den luftige limekremen. Kaken toppes til slutt med resten av kremen og revet kokos. Resultatet er enkelt, men imponerende!

248 har lagret denne
10
porsjoner
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 100 g brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt nellik
  • 100 g smør, smeltet, evt. nøytral olje
  • 5 dl gulrøtter, revet
  • 1.5 dl valnøtter, hakkede, evt. pekannøtter
  • 1.5 dl kokosmasse
  • 2 dl ananas, skåret i små biter

Ostekrem med lime

  • 150 g kremost naturell
  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 stk lime, revet skall og saften fra halve
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene

Pynt

  • 3 dl kokosmasse, evt. revet kokos eller kokoschips
  • gulrøtter, i strimler
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker egg, mellomstore
  • 100 g brunt sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 0.25 ts malt nellik
  • 100 g smør, smeltet, evt. nøytral olje
  • 5 dl gulrøtter, revet
  • 1.5 dl valnøtter, hakkede, evt. pekannøtter
  • 1.5 dl kokosmasse
  • 2 dl ananas, skåret i små biter

Ostekrem med lime

  • 150 g kremost naturell
  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 stk lime, revet skall og saften fra halve
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene

Pynt

  • 3 dl kokosmasse, evt. revet kokos eller kokoschips
  • gulrøtter, i strimler
Kle to springformer, 20 centimeter i diameter, med bakepapir. Varm ovnen til 170 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.
Rør til slutt inn smør, gulrøtter, nøtter, kokos og ananas. Fordel røren i formene. Stek kakene midt i ovnen i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Visp sammen ost, smør og vanilje til en ostekrem. Bland inn melis, limesaft og revet limeskall. Visp ostekremen tykk og luftig.
Legg den ene kakebunnen på et passende fat. Smør over 1/3 av kremen. Legg på neste bunn og bre resten av kremen jevnt over og rundt kaken. Dryss og trykk kokosmasse over hele kaken.
Oppbevar kaken i kjøleskap, pynt med gulrotstrimler rett før servering.
Oppbevar kaken i kjøleskap, pynt med gulrotstrimler rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle to springformer, 20 centimeter i diameter, med bakepapir. Varm ovnen til 170 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.
Rør til slutt inn smør, gulrøtter, nøtter, kokos og ananas. Fordel røren i formene. Stek kakene midt i ovnen i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Visp sammen ost, smør og vanilje til en ostekrem. Bland inn melis, limesaft og revet limeskall. Visp ostekremen tykk og luftig.
Legg den ene kakebunnen på et passende fat. Smør over 1/3 av kremen. Legg på neste bunn og bre resten av kremen jevnt over og rundt kaken. Dryss og trykk kokosmasse over hele kaken.
Oppbevar kaken i kjøleskap, pynt med gulrotstrimler rett før servering.
Oppbevar kaken i kjøleskap, pynt med gulrotstrimler rett før servering.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?