Saftig gulrotkake er alltid en slager. Dette er en tropisk variant med søt og syrlig ananas, limekrem og kokos.
For å få en høy og lekker kake lages den i to springformer på cirka 20 centimeter. Mellom hvert lag legges deretter den luftige limekremen. Kaken toppes til slutt med resten av kremen og revet kokos. Resultatet er enkelt, men imponerende!
Saftig gulrotkake er alltid en slager. Dette er en tropisk variant med søt og syrlig ananas, limekrem og kokos.
For å få en høy og lekker kake lages den i to springformer på cirka 20 centimeter. Mellom hvert lag legges deretter den luftige limekremen. Kaken toppes til slutt med resten av kremen og revet kokos. Resultatet er enkelt, men imponerende!
3 dl kokosmasse, evt. revet kokos eller kokoschips
gulrøtter, i strimler
Kle to springformer, 20 centimeter i diameter, med bakepapir. Varm ovnen til 170 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.
Rør til slutt inn smør, gulrøtter, nøtter, kokos og ananas. Fordel røren i formene. Stek kakene midt i ovnen i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Visp sammen ost, smør og vanilje til en ostekrem. Bland inn melis, limesaft og revet limeskall. Visp ostekremen tykk og luftig.
Legg den ene kakebunnen på et passende fat. Smør over 1/3 av kremen. Legg på neste bunn og bre resten av kremen jevnt over og rundt kaken. Dryss og trykk kokosmasse over hele kaken.
Oppbevar kaken i kjøleskap, pynt med gulrotstrimler rett før servering.
Bon appetit!
Kle to springformer, 20 centimeter i diameter, med bakepapir. Varm ovnen til 170 grader.
Visp egg, sukker og brunt sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen.
Rør til slutt inn smør, gulrøtter, nøtter, kokos og ananas. Fordel røren i formene. Stek kakene midt i ovnen i ca. 25 minutter. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.
Visp sammen ost, smør og vanilje til en ostekrem. Bland inn melis, limesaft og revet limeskall. Visp ostekremen tykk og luftig.
Legg den ene kakebunnen på et passende fat. Smør over 1/3 av kremen. Legg på neste bunn og bre resten av kremen jevnt over og rundt kaken. Dryss og trykk kokosmasse over hele kaken.
Oppbevar kaken i kjøleskap, pynt med gulrotstrimler rett før servering.