Gulrotkake i rund form

1 h
Lagret av 1294 brukere
Gulrotkake i rund form med valnøtter
Foto: Magnar Kirknes/VG
Lagret av 1294 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 3 stk egg
  • 100 g brunt sukker
  • 90 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik, malt
  • 1 dl smør
  • 5 dl gulrot, revet
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter, grovhakkede

Glasur

  • 150 g kremost, naturell, romtemperert
  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 0.5 stk sitron, saft
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene, evt. vaniljesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk egg
  • 100 g brunt sukker
  • 90 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel, malt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 1 ts ingefær, malt
  • 0.5 ts allehånde, eller nellik, malt
  • 1 dl smør
  • 5 dl gulrot, revet
  • 100 g valnøtter, eller pekannøtter, grovhakkede

Glasur

  • 150 g kremost, naturell, romtemperert
  • 100 g smør, romtemperert
  • 300 g melis
  • 1 ss sitronskall, finrevet
  • 0.5 stk sitron, saft
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene, evt. vaniljesukker
Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Bland det tørre og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smør, gulrøtter og nøtter.
Kle en rund kakeform (22 - 24 centimeter i diameter) med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken ved 175 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Glasur: Visp sammen ost, smør og vanilje. Bland inn melis og sitronsaft og revet skall.
Del gjerne kaken i to lag og smør litt glasur mellom lagene, dekk kaken med resten av glasuren. Lag mønster med baksiden på en skje eller lag stripemønster med en gaffel.
Pynt med for eksempel spiselige blomster eller marsipangulrøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Bland det tørre og rør det inn i eggedosisen. Rør inn smør, gulrøtter og nøtter.
Kle en rund kakeform (22 - 24 centimeter i diameter) med bakepapir og hell i røren.
Stek kaken ved 175 grader i cirka 40 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Glasur: Visp sammen ost, smør og vanilje. Bland inn melis og sitronsaft og revet skall.
Del gjerne kaken i to lag og smør litt glasur mellom lagene, dekk kaken med resten av glasuren. Lag mønster med baksiden på en skje eller lag stripemønster med en gaffel.
Pynt med for eksempel spiselige blomster eller marsipangulrøtter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?