Fruktkake
En fruktkake er en klassisk julekake med tørket frukt og nøtter dynket i alkohol. Kaken har overraskende lang holdbarhetstid og blir bare bedre og bedre etterhvert som den får satt seg. Bak den allerede nå og ta den frem til jul. Det går selvfølgelig også an å spise den med en gang den er bakt, så lenge den får avkjølt seg helt først.
Ikke la deg skremme av den lange ingredienslisten. Du kan bruke de nøttene og den tørkede frukten du selv ønsker eller finner i skapet, så lenge det er samme mengde. Kaken tar to dager å lage, siden nøttene og den tørkede frukten skal stå og trekke i alkohol et døgn.
Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg
En fruktkake er en klassisk julekake med tørket frukt og nøtter dynket i alkohol. Kaken har overraskende lang holdbarhetstid og blir bare bedre og bedre etterhvert som den får satt seg. Bak den allerede nå og ta den frem til jul. Det går selvfølgelig også an å spise den med en gang den er bakt, så lenge den får avkjølt seg helt først.
Ikke la deg skremme av den lange ingredienslisten. Du kan bruke de nøttene og den tørkede frukten du selv ønsker eller finner i skapet, så lenge det er samme mengde. Kaken tar to dager å lage, siden nøttene og den tørkede frukten skal stå og trekke i alkohol et døgn.
Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg
- 100 g tørket aprikos
- 50 g pistasjkjerner
- 150 g mandler
- 125 g kirsebær, i lake
- 150 g rosiner, eller korinter
- 1 dl rom, eller konjakk
- 200 g smør
- 200 g brunt sukker
- 3 stykker egg, store
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ts malt nellik
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 250 g hvetemel
- 1 stk appelsin, kun skallet!
- 1 stk sitron, kun skallet!
- 100 g tørket aprikos
- 50 g pistasjkjerner
- 150 g mandler
- 125 g kirsebær, i lake
- 150 g rosiner, eller korinter
- 1 dl rom, eller konjakk
- 200 g smør
- 200 g brunt sukker
- 3 stykker egg, store
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ts malt nellik
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 250 g hvetemel
- 1 stk appelsin, kun skallet!
- 1 stk sitron, kun skallet!
