Mojitokake

60 min
312 har lagret denne
Mojitokake
312 har lagret denne
8
porsjoner
  • 2 stykker eggehvite
  • 1.5 dl sukker, lyst brunt
  • 0.5 dl rom, mørk
  • 2 stykker lime
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl melk
  • 60 g smør

Mynteglasur

  • 250 g melis
  • 1 stk eggehvite
  • 2 stykker lime
  • 1 bunt mynte
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker eggehvite
  • 1.5 dl sukker, lyst brunt
  • 0.5 dl rom, mørk
  • 2 stykker lime
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl melk
  • 60 g smør

Mynteglasur

  • 250 g melis
  • 1 stk eggehvite
  • 2 stykker lime
  • 1 bunt mynte
Start med å piske eggehviter og sukker til en stiv marengs. Tilsett så saft og skall fra to lime samt rom. Bytt fra visp til blandekrok.
Bland sammen mel, vaniljepulver og bakepulver. Mål opp melken. Tilsett litt og litt av melblandingen og melken om hverandre til alt er blandet sammen. Smelt smøret og tilsett det til slutt.
Smør en liten brødform på ca. 1 liter eller kle den med bakepapir. Stek formkaken i 40-45 minutter på 175 grader varmluft. La kaken avkjøles på rist.
Lag glasuren ved å piske sammen melis, eggehvite og limesaft med blandekroken i kjøkkenmaskinen. Ikke bruk visp!
Etterhvert vil glasuren bli stivere og øke i volum. Dette tar ca. 5-10 minutter. I mens finhakker du mynten og tilsetter den helt til slutt.
Når kaken er avkjølt, kan du helle over glasuren.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å piske eggehviter og sukker til en stiv marengs. Tilsett så saft og skall fra to lime samt rom. Bytt fra visp til blandekrok.
Bland sammen mel, vaniljepulver og bakepulver. Mål opp melken. Tilsett litt og litt av melblandingen og melken om hverandre til alt er blandet sammen. Smelt smøret og tilsett det til slutt.
Smør en liten brødform på ca. 1 liter eller kle den med bakepapir. Stek formkaken i 40-45 minutter på 175 grader varmluft. La kaken avkjøles på rist.
Lag glasuren ved å piske sammen melis, eggehvite og limesaft med blandekroken i kjøkkenmaskinen. Ikke bruk visp!
Etterhvert vil glasuren bli stivere og øke i volum. Dette tar ca. 5-10 minutter. I mens finhakker du mynten og tilsetter den helt til slutt.
Når kaken er avkjølt, kan du helle over glasuren.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?