Til hovedinnhold

Mojitokake

1 h

Denne sommerlig og saftig formkaken smaker av favorittsommerdrinken mojito med lime, rom og mynte. Oppskriften gir en Mojitokake. Kaken holder seg lenge, så lag gjerne dobbel porsjon! Glasurmengden i oppskriften holder til to kaker.

Lagret av 309 brukere
Mojitokake

Denne sommerlig og saftig formkaken smaker av favorittsommerdrinken mojito med lime, rom og mynte. Oppskriften gir en Mojitokake. Kaken holder seg lenge, så lag gjerne dobbel porsjon! Glasurmengden i oppskriften holder til to kaker.

Lagret av 309 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 stykker eggehvite
  • 1.5 dl sukker, lyst brunt
  • 0.5 dl rom, mørk
  • 2 stykker lime
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl melk
  • 60 g smør

Mynteglasur

  • 250 g melis
  • 1 stk eggehvite
  • 2 stykker lime
  • 1 bunt mynte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker eggehvite
  • 1.5 dl sukker, lyst brunt
  • 0.5 dl rom, mørk
  • 2 stykker lime
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 dl melk
  • 60 g smør

Mynteglasur

  • 250 g melis
  • 1 stk eggehvite
  • 2 stykker lime
  • 1 bunt mynte
Start med å piske eggehviter og sukker til en stiv marengs. Tilsett så saft og skall fra to lime samt rom. Bytt fra visp til blandekrok.
Bland sammen mel, vaniljepulver og bakepulver. Mål opp melken. Tilsett litt og litt av melblandingen og melken om hverandre til alt er blandet sammen. Smelt smøret og tilsett det til slutt.
Smør en liten brødform på ca. 1 liter eller kle den med bakepapir. Stek formkaken i 40-45 minutter på 175 grader varmluft. La kaken avkjøles på rist.
Lag glasuren ved å piske sammen melis, eggehvite og limesaft med blandekroken i kjøkkenmaskinen. Ikke bruk visp!
Etterhvert vil glasuren bli stivere og øke i volum. Dette tar ca. 5-10 minutter. I mens finhakker du mynten og tilsetter den helt til slutt.
Når kaken er avkjølt, kan du helle over glasuren.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å piske eggehviter og sukker til en stiv marengs. Tilsett så saft og skall fra to lime samt rom. Bytt fra visp til blandekrok.
Bland sammen mel, vaniljepulver og bakepulver. Mål opp melken. Tilsett litt og litt av melblandingen og melken om hverandre til alt er blandet sammen. Smelt smøret og tilsett det til slutt.
Smør en liten brødform på ca. 1 liter eller kle den med bakepapir. Stek formkaken i 40-45 minutter på 175 grader varmluft. La kaken avkjøles på rist.
Lag glasuren ved å piske sammen melis, eggehvite og limesaft med blandekroken i kjøkkenmaskinen. Ikke bruk visp!
Etterhvert vil glasuren bli stivere og øke i volum. Dette tar ca. 5-10 minutter. I mens finhakker du mynten og tilsetter den helt til slutt.
Når kaken er avkjølt, kan du helle over glasuren.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?