Denne sommerlig og saftig formkaken smaker av favorittsommerdrinken mojito med lime, rom og mynte. Oppskriften gir en Mojitokake. Kaken holder seg lenge, så lag gjerne dobbel porsjon! Glasurmengden i oppskriften holder til to kaker.
Denne sommerlig og saftig formkaken smaker av favorittsommerdrinken mojito med lime, rom og mynte. Oppskriften gir en Mojitokake. Kaken holder seg lenge, så lag gjerne dobbel porsjon! Glasurmengden i oppskriften holder til to kaker.
Start med å piske eggehviter og sukker til en stiv marengs. Tilsett så saft og skall fra to lime samt rom. Bytt fra visp til blandekrok.
Bland sammen mel, vaniljepulver og bakepulver. Mål opp melken. Tilsett litt og litt av melblandingen og melken om hverandre til alt er blandet sammen. Smelt smøret og tilsett det til slutt.
Smør en liten brødform på ca. 1 liter eller kle den med bakepapir. Stek formkaken i 40-45 minutter på 175 grader varmluft. La kaken avkjøles på rist.
Lag glasuren ved å piske sammen melis, eggehvite og limesaft med blandekroken i kjøkkenmaskinen. Ikke bruk visp!
Etterhvert vil glasuren bli stivere og øke i volum. Dette tar ca. 5-10 minutter. I mens finhakker du mynten og tilsetter den helt til slutt.
Når kaken er avkjølt, kan du helle over glasuren.
Bon appetit!
Start med å piske eggehviter og sukker til en stiv marengs. Tilsett så saft og skall fra to lime samt rom. Bytt fra visp til blandekrok.
Bland sammen mel, vaniljepulver og bakepulver. Mål opp melken. Tilsett litt og litt av melblandingen og melken om hverandre til alt er blandet sammen. Smelt smøret og tilsett det til slutt.
Smør en liten brødform på ca. 1 liter eller kle den med bakepapir. Stek formkaken i 40-45 minutter på 175 grader varmluft. La kaken avkjøles på rist.
Lag glasuren ved å piske sammen melis, eggehvite og limesaft med blandekroken i kjøkkenmaskinen. Ikke bruk visp!
Etterhvert vil glasuren bli stivere og øke i volum. Dette tar ca. 5-10 minutter. I mens finhakker du mynten og tilsetter den helt til slutt.