Til hovedinnhold

Polentakake

1 h

Server polentakaken som den er eller med sesongens gode bær, lettpisket krem eller god vaniljeis.

Kilde: Adresseavisen Foto: Terje Visnes

Lagret av 34 brukere
Polentakake

Server polentakaken som den er eller med sesongens gode bær, lettpisket krem eller god vaniljeis.

Kilde: Adresseavisen Foto: Terje Visnes

Lagret av 34 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 200 g mandler, malte
  • 100 g polenta, maismel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 2 sitron
  • 100 g sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 200 g mandler, malte
  • 100 g polenta, maismel
  • 1.5 ts bakepulver
  • 3 egg
  • 2 sitron
  • 100 g sukker
Pass på at alle ingredienser er romtempererte.
Pisk smør og sukker hvitt på kjøkkenmaskin.
Tilsett egg, pisk inn ett og ett i smørblandingen.
Finrasp det gule av skallet (zesten) på de to sitronene og rør sammen med mandler, polenta og bakepulver. Tilsett dette, litt av gangen, på lav hastighet.
Kle en springform med bakepapir, hell så over blandingen i smurt springform og bak i stekeovnen på 160 grader i 40 minutter.
Lag sirup ved å blande saften fra sitronene og 100 g sukker i en kasserolle.
Varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst. La stå.
Når kaken er stekt, snur du formen opp ned på kjøkkenbenken og lar den ligge sånn til avkjøling.
Dynk den avkjølte kaken med sitronlaken.
Kaken er aller best etter et døgn i kjøleskap. Server som den er eller med sesongens gode bær, lettpisket krem eller god vaniljeis.
woman cooking

Bon appetit!

Pass på at alle ingredienser er romtempererte.
Pisk smør og sukker hvitt på kjøkkenmaskin.
Tilsett egg, pisk inn ett og ett i smørblandingen.
Finrasp det gule av skallet (zesten) på de to sitronene og rør sammen med mandler, polenta og bakepulver. Tilsett dette, litt av gangen, på lav hastighet.
Kle en springform med bakepapir, hell så over blandingen i smurt springform og bak i stekeovnen på 160 grader i 40 minutter.
Lag sirup ved å blande saften fra sitronene og 100 g sukker i en kasserolle.
Varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst. La stå.
Når kaken er stekt, snur du formen opp ned på kjøkkenbenken og lar den ligge sånn til avkjøling.
Dynk den avkjølte kaken med sitronlaken.
Kaken er aller best etter et døgn i kjøleskap. Server som den er eller med sesongens gode bær, lettpisket krem eller god vaniljeis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?