Tilsett egg, pisk inn ett og ett i smørblandingen.
Finrasp det gule av skallet (zesten) på de to sitronene og rør sammen med mandler, polenta og bakepulver. Tilsett dette, litt av gangen, på lav hastighet.
Kle en springform med bakepapir, hell så over blandingen i smurt springform og bak i stekeovnen på 160 grader i 40 minutter.
Lag sirup ved å blande saften fra sitronene og 100 g sukker i en kasserolle.
Varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst. La stå.
Når kaken er stekt, snur du formen opp ned på kjøkkenbenken og lar den ligge sånn til avkjøling.
Dynk den avkjølte kaken med sitronlaken.
Kaken er aller best etter et døgn i kjøleskap. Server som den er eller med sesongens gode bær, lettpisket krem eller god vaniljeis.
Bon appetit!
Pass på at alle ingredienser er romtempererte.
Pisk smør og sukker hvitt på kjøkkenmaskin.
Tilsett egg, pisk inn ett og ett i smørblandingen.
Finrasp det gule av skallet (zesten) på de to sitronene og rør sammen med mandler, polenta og bakepulver. Tilsett dette, litt av gangen, på lav hastighet.
Kle en springform med bakepapir, hell så over blandingen i smurt springform og bak i stekeovnen på 160 grader i 40 minutter.
Lag sirup ved å blande saften fra sitronene og 100 g sukker i en kasserolle.
Varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst. La stå.
Når kaken er stekt, snur du formen opp ned på kjøkkenbenken og lar den ligge sånn til avkjøling.
Dynk den avkjølte kaken med sitronlaken.
Kaken er aller best etter et døgn i kjøleskap. Server som den er eller med sesongens gode bær, lettpisket krem eller god vaniljeis.