Til hovedinnhold

Gammeldags krydderkake

1 h
9 varer
112
Gammeldags krydderkake
Jan Soppeland

Gammeldags krydderkake er en utrolig saftig og god kake med mye smak!

Den egner seg svært godt for oppbevaring, og smaker like godt etter en uke i kjøleskapet. En gammeldags krydderkake er derfor perfekt å ta med på tur eller på hytta.

Kilde: Ellen-Christine Lendengen.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 250 g brunt sukker
  • 2 stykker egg
  • 1 ts natron
  • 1.5 dl kulturmelk
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts kanel, malt
  • 0.75 ts nellik, malt
  • 0.75 ts malt ingefær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 250 g brunt sukker
  • 2 stykker egg
  • 1 ts natron
  • 1.5 dl kulturmelk
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts kanel, malt
  • 0.75 ts nellik, malt
  • 0.75 ts malt ingefær
Sett steikeovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker luftig og porøst.
Tilsett ett og ett egg.
Ha natron i kulturmelken. Rør det ut og tilsett i røren.
Bland hvetemel og krydder og sikt det i røren. Bland godt sammen.
Hell røren i en smurt brødform som rommer ca. 1,5 liter.
Stek kaken på nederste rille i ca. 50 min
woman cooking

Bon appetit!

Sett steikeovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker luftig og porøst.
Tilsett ett og ett egg.
Ha natron i kulturmelken. Rør det ut og tilsett i røren.
Bland hvetemel og krydder og sikt det i røren. Bland godt sammen.
Hell røren i en smurt brødform som rommer ca. 1,5 liter.
Stek kaken på nederste rille i ca. 50 min
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?