Gammeldags krydderkake
1 h
9 varer
112
Jan Soppeland
Gammeldags krydderkake er en utrolig saftig og god kake med mye smak!
Den egner seg svært godt for oppbevaring, og smaker like godt etter en uke i kjøleskapet. En gammeldags krydderkake er derfor perfekt å ta med på tur eller på hytta.
Kilde: Ellen-Christine Lendengen.
Ingredienser
8
porsjoner
- 100 g smør
- 250 g brunt sukker
- 2 stykker egg
- 1 ts natron
- 1.5 dl kulturmelk
- 3 dl hvetemel
- 2 ts kanel, malt
- 0.75 ts nellik, malt
- 0.75 ts malt ingefær
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 100 g smør
- 250 g brunt sukker
- 2 stykker egg
- 1 ts natron
- 1.5 dl kulturmelk
- 3 dl hvetemel
- 2 ts kanel, malt
- 0.75 ts nellik, malt
- 0.75 ts malt ingefær
Sett steikeovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker luftig og porøst.
Tilsett ett og ett egg.
Ha natron i kulturmelken. Rør det ut og tilsett i røren.
Bland hvetemel og krydder og sikt det i røren. Bland godt sammen.
Hell røren i en smurt brødform som rommer ca. 1,5 liter.
Stek kaken på nederste rille i ca. 50 min

Bon appetit!
Sett steikeovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker luftig og porøst.
Tilsett ett og ett egg.
Ha natron i kulturmelken. Rør det ut og tilsett i røren.
Bland hvetemel og krydder og sikt det i røren. Bland godt sammen.
Hell røren i en smurt brødform som rommer ca. 1,5 liter.
Stek kaken på nederste rille i ca. 50 min