Søsterkake
60 min
Gamle oppskrifter er absolutt verdt å hente frem igjen.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Kjartan Bjelland
26 har lagret denne
Gamle oppskrifter er absolutt verdt å hente frem igjen.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Kjartan Bjelland
26 har lagret denne
8
porsjoner
- 1 kg hvetemel
- 150 g sukker
- 250 g smør
- 1 pakke gjær
- 0.5 l melk
- kardemomme, malt
- rosiner
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg hvetemel
- 150 g sukker
- 250 g smør
- 1 pakke gjær
- 0.5 l melk
- kardemomme, malt
- rosiner
Bland mel og sukker i bakebollen, tilsett kardemomme.
Smelt smøret i ei gryte og varm melka i smøret, tilsett gjær.
Elt deigen sammen.
Når deigen har hevet i ca. 1,5 t has rosiner i, og deigen fordeles i i 2 brødformer.
Steikes ved 200`C i 1 time.

Bon appetit!
Bland mel og sukker i bakebollen, tilsett kardemomme.
Smelt smøret i ei gryte og varm melka i smøret, tilsett gjær.
Elt deigen sammen.
Når deigen har hevet i ca. 1,5 t has rosiner i, og deigen fordeles i i 2 brødformer.
Steikes ved 200`C i 1 time.