Til hovedinnhold

Søsterkake

1 h

Gamle oppskrifter er absolutt verdt å hente frem igjen.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Kjartan Bjelland

Lagret av 26 brukere
Søsterkake

Gamle oppskrifter er absolutt verdt å hente frem igjen.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Kjartan Bjelland

Lagret av 26 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg hvetemel
  • 150 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 pakke gjær
  • 0.5 l melk
  • kardemomme, malt
  • rosiner

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg hvetemel
  • 150 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 pakke gjær
  • 0.5 l melk
  • kardemomme, malt
  • rosiner
Bland mel og sukker i bakebollen, tilsett kardemomme.
Smelt smøret i ei gryte og varm melka i smøret, tilsett gjær.
Elt deigen sammen.
Når deigen har hevet i ca. 1,5 t has rosiner i, og deigen fordeles i i 2 brødformer.
Steikes ved 200`C i 1 time.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel og sukker i bakebollen, tilsett kardemomme.
Smelt smøret i ei gryte og varm melka i smøret, tilsett gjær.
Elt deigen sammen.
Når deigen har hevet i ca. 1,5 t has rosiner i, og deigen fordeles i i 2 brødformer.
Steikes ved 200`C i 1 time.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?