Søsterkake

60 min

Gamle oppskrifter er absolutt verdt å hente frem igjen.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Kjartan Bjelland

26 har lagret denne
Søsterkake

Gamle oppskrifter er absolutt verdt å hente frem igjen.
Kilde: Fædrelandsvennen. Foto: Kjartan Bjelland

26 har lagret denne
8
porsjoner
  • 1 kg hvetemel
  • 150 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 pakke gjær
  • 0.5 l melk
  • kardemomme, malt
  • rosiner
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg hvetemel
  • 150 g sukker
  • 250 g smør
  • 1 pakke gjær
  • 0.5 l melk
  • kardemomme, malt
  • rosiner
Bland mel og sukker i bakebollen, tilsett kardemomme.
Smelt smøret i ei gryte og varm melka i smøret, tilsett gjær.
Elt deigen sammen.
Når deigen har hevet i ca. 1,5 t has rosiner i, og deigen fordeles i i 2 brødformer.
Steikes ved 200`C i 1 time.
woman cooking

Bon appetit!

Bland mel og sukker i bakebollen, tilsett kardemomme.
Smelt smøret i ei gryte og varm melka i smøret, tilsett gjær.
Elt deigen sammen.
Når deigen har hevet i ca. 1,5 t has rosiner i, og deigen fordeles i i 2 brødformer.
Steikes ved 200`C i 1 time.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?