Fyrstekake

1 t 30 min

Den klassiske fyrstekaken er kanskje utskjelt og gammeldags, men er du glad i en saftig mandelkake, kan dette være din nye favoritt. Utfordringen er å lage en kake som ikke har for tykt lag med mørdeig. Da blir det fort en tørr opplevelse. For å få maksimal smak på selve fyllet, uten bruk av kunstige mandeldråper, kan man riste mandlene før man maler dem. Mandler får en utrolig deilig, røstet smak etter noen minutter under sterk varme. Bytt gjerne ut melis med lyst brunt rørsukker. Smaken blir da litt mer karamellaktig.

864 har lagret denne
Fyrstekake på gullfat

Den klassiske fyrstekaken er kanskje utskjelt og gammeldags, men er du glad i en saftig mandelkake, kan dette være din nye favoritt. Utfordringen er å lage en kake som ikke har for tykt lag med mørdeig. Da blir det fort en tørr opplevelse. For å få maksimal smak på selve fyllet, uten bruk av kunstige mandeldråper, kan man riste mandlene før man maler dem. Mandler får en utrolig deilig, røstet smak etter noen minutter under sterk varme. Bytt gjerne ut melis med lyst brunt rørsukker. Smaken blir da litt mer karamellaktig.

864 har lagret denne
8
porsjoner

Mørdeig

  • 100 g melis
  • 200 g smør, eller margarin
  • 300 g hvetemel
  • 1 stk egg
  • 2 ss vann, kaldt

Fyll

  • 250 g mandler, røstet
  • 200 g melis, eller lyst brunt sukker
  • 3 stykker eggehvite
Unngå at skjermen går i dvale

Mørdeig

  • 100 g melis
  • 200 g smør, eller margarin
  • 300 g hvetemel
  • 1 stk egg
  • 2 ss vann, kaldt

Fyll

  • 250 g mandler, røstet
  • 200 g melis, eller lyst brunt sukker
  • 3 stykker eggehvite
Lag mørdeig. Bland alle ingrediensene til en deig, men ikke arbeid for mye med deigen.
Legg deigen kjølig minimum en halv time før du bruker den. Kjevle ut deigen ca. 1 cm tykk og kle en springform ca. 22-24 cm. La deigen gå ca. 3-4 cm opp på kanten.
Strø mandlene på en bakeplate og sett i ovnen i ca. 5-7 minutter på 180 grader. Pass på at de ikke blir brent. Avkjøl godt før du maler dem.
Bland sammen malte mandler, melis eller sukker og eggehvite. Hell massen i mørdeigsskallet.
Kjevle ut litt mørdeig, ca. 2 mm tykt, og skjær ut strimler på 1 cm som legges i kryssmønster oppå fyllet. Klem godt sammen i kantene.
Stek på 180 grader i 35-45 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Lag mørdeig. Bland alle ingrediensene til en deig, men ikke arbeid for mye med deigen.
Legg deigen kjølig minimum en halv time før du bruker den. Kjevle ut deigen ca. 1 cm tykk og kle en springform ca. 22-24 cm. La deigen gå ca. 3-4 cm opp på kanten.
Strø mandlene på en bakeplate og sett i ovnen i ca. 5-7 minutter på 180 grader. Pass på at de ikke blir brent. Avkjøl godt før du maler dem.
Bland sammen malte mandler, melis eller sukker og eggehvite. Hell massen i mørdeigsskallet.
Kjevle ut litt mørdeig, ca. 2 mm tykt, og skjær ut strimler på 1 cm som legges i kryssmønster oppå fyllet. Klem godt sammen i kantene.
Stek på 180 grader i 35-45 minutter.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?